به گفته دبيرکل سازمان ملل اين منابع طبيعي خواه منابع باارزش شناخته شده همانند معادن طلا و الماس و نفت باشد و يا منابع کمياب همانند زمينهاي حاصل خير و آب رودخانهها ازمهمترين دلايل جنگهاي داخي يا مرزي بوده است. اين تحقيقات همچنين نشان داده است که نرخ تخريب ناشي از همين منازعات برسر منابع طبيعي دو برابر بيشتر از تلاشهاي احتمالي براي جايگزيني و جبران تخريبها ست.
دبير کل سازمان ملل متحد “بن کي مون “به مناسبت 6 نوامبر که روز جهاني پيشگيري از تخريب محيط زيست در جنگ و کشمکشهاي نظامي است، در بيانيهاي از جهانيان خواست در محاسبه خسارتهاي مالي و تلفات انساني جنگها، زيان وارده به محيط زيست را که به مراتب شديدتر و ماندگار تر است، محاسبه و منتشر کنند.
دراين بيانيه آمده است:«هرچند نوع بشر در محاسبه خسارت هاي جنگي آمار تلفات انساني و کشتهها و زخميهاي جنگ و نيز آمار تخريب شهرها و ساختمانها را منتشر ميکند،اما هيچ آماري درباره تخريب محيط زيست و منابع طبيعي که قربانيان درازمدت جنگ هستند، منتشر نميشود.»
اين درحالي است که طبق همين بيانيه کشمکشهاي داخلي ويا جنگ در سال هاي پس از خاتمه منازعات براثر نابودي و ياآلودگي طبيعت قربانيان بيشتري دارد. به گفته بن کي مون، هزاران چاه آب آلوده شده ، مزارع و چراگاههاي تخريب شده، قطع درختان يا آتشسوزي در جنگلها و انواع آلودگيهاي شيميايي در خاک و نيز مرگ هزاران گونه حيوان و گياه از مهمترين قربانيان جنگ هستند که تنها در جريان پيشرويهاي نظامي و با منافع نظامي صرف ، رخ ميدهد وزيان آن هرگز منتشر نميشود.
طبق مطالعات انجام شده از سوي سازمان ملل متحد، در 60 سال گذشته دست کم 440 درصد منازعات داخلي و مرزي در جهان، برسر دستيابي به منابع و ذخاير طبيعي رخ داده است اما درکنار آمار تلفات انساني ومالي آمار تلفات محيط زيست هرگز منتشر نميشود.
خواه منابع باارزش شناخته شده همانند معادن طلا و الماس و نفت و يا منابع کمياب همانند زمينهاي حاصل خير و آب و رودخانهها بوده است. اين تحقيقات همچنين نشان داده است که نرخ تخريب ناشي از همين منازعات برسر منابع طبيعي دو برابر بيشتر از تلاشهاي احتمالي براي جايگزيني و جبران تخريبها ست.