مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی در جلسه کارگروه گردشگری استان گفت: بازار اراک از آثارمهم و فاخری است که در لیست آثار ملی ثبت شده و زمینه های ثبت جهانی آن پیگیری می شود.
سیدمحمد حسینی صبح دیروز در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: در بحث بازار تاریخی اراک با هر شکل ممکن و با کمک تمامی دستگاه های مرتبط باید سریع تر برای ساماندهی آن اقدام کرد.
وی افزود: ارزشمندترین بنای تاریخی استان، بازار اراک است که نباید به آن با چشم اقتصادی نگاه کنیم، حفاظت و حراست بازار هم از جهت اقتصادی اهمیت دارد و هم از لحاظ ارزشی و گردشگری نقش مهمی دارد و می تواند در جذب گردشگر اهمیت ویژه ای داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: مهمترین مسئله فرهنگ سازی با کمک دانشگاه ها است باید فرهنگ سازی را به منظور حفظ و نگهداری بازار و میراث فرهنگی ایجاد کنیم.
حسینی با اشاره به بازسازی بازار گفت: یک دستگاه به تنهایی توان اجرایی ندارد و حساسیت این موضوع را باید دستگاه های دیگر نیز درک کنند و در راستای مرمت بازار اقدام کنند.
وی افزود: فصل زمستان در راه است و مرمت را با مشکل مواجه می کند باید هرچه سریعتر مرمت بازار آغاز شود، هیئت امناء نیز هرچه سریعتر تشکیل شود زیرا این هیئت بسیار تاثیرگذار و نقش آفرین است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: این کار یک کار فرهنگی و اجتماعی است هر دستگاه مالکیت خود را مشخص کند، اوقاف و شهرداری مالکیت خود بر بازار را مشخص کنند.
حسینی با اشاره به مرمت سراها گفت: باید برای مرمت سراها برنامه های کاربردی تعریف کنیم، از مداخلات بی مورد در بازار جلوگیری شود و مداخلات باید توسط میراث فرهنگی انجام شود.
وی افزود: در جلسه قبلی برنامه ای تدوین و برای تمامی دستگاه ها اجرایی مرتبط ارسال شد و همه در جریان وظایف خود قرار گرفتند، از تورگردانی های غیرقانونی که توسط آژانسهای مسافرتی برگزار می شود جلوگیری شود زیرا هیچ نهادی حق برگزاری تورگردانی ندارد.