سلطانی فر در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل متحد: ایران ، موزه ای به وسعت یک کشور است

ImageHandler.ashx

وو هونگ بو، معاون اجتماعی دبیرکل سازمان ملل متحد که برای شرکت سمپوزیوم بین المللی گردشگری پایدار به تهران سفر کرده است با حضور در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس این سازمان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این دیدار مسعود سلطانی فر اظهار داشت: ایران ، موزه ای به وسعت یک کشور است . در ایران، با توجه به قدمت تاریخی و تمدنی ۷ هزار ساله و طبق پیش بینی کارشناسان، یک میلیون مکان، بنا، سایت و محوطه تاریخی وجود دارد که از این تعداد بیش از ۱۰۰ هزار مورد شناسایی، و از این تعداد ۳۲ هزار مورد ثبت ملی و ۱۷ مورد به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت جهانی شده است. جالب است بدانید در حال حاضر، با وجود یک سهم ایران در سال برای ثبت در یونسکو، ۴۰ پرونده برای بررسی یونسکو و ثبت جهانی آماده داریم.

در این دیدار، وو هونگ بو گفت: تحت تاثیر مهمان نوازی ایرانیان قرار گرفتم. وی افزود: بر این باور هستم که این سمپوزیوم مشترک، در زمان و مکان بسیار مناسب برگزار شد.

وی افزود: من از کشور چین می آیم که ۵ هزار سال سابقه تمدن دارد ، اما کشور شما ایران دارای سابقه ۷ هزار سال تمدن است لذا باید گفت سابقه تمدنی ایران از همه کشورهای جهان بیشتر است و این نقطه قوت کشور شما برای جذب گردشگر است.

وی همچنین اظهار داشت: سال هاست زمانی که مردم درباره توسعه صحبت می کنند بیشتر رشد اقتصادی را مد نظر دارند. این مقوله مهم به شمار می رود اما کافی نیست؛ چرا که توسعه منتج از رشد اقتصادی و اجتماعی نیز می شود.

معاون اجتماعی دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه به نقش تعداد توریست، جمعیت کشور و درآمد حاصل، در صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: امروزه در بحث گردشگری فراتر از این فکر می کنیم و هدف، اکوتوریسم یا حفاظت از کشور مقصد می باشد. علاوه بر این، گردشگری ابزار قدرتمندی برای کمک به فقرزدایی در جوامع است. از مهمترین مزیت این صنعت می توان به توسعه تبادلات بین مردم و تمدن های بین ملل اشاره کرد. بنابراین سمپوزیوم مشترک گردشگری پایدار، به شرکت کنندگان این فرصت را می دهد تا تعاملات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی را در این رابطه ببینند.

وی ادامه داد: ما به دنبال همکاری های بیشتری برای ایجاد صلح و امنیت با شما هستیم.

هونگ بو در انتهای سخنان خود به عنوان یک توریست عادی در زمینه های جاذبه ها، دسترسی و زیرساخت پیشنهاداتی داد و در خصوص دستیابی به اقدامات مشخصی که با اجرای این سمپوزیوم به دنبال آنها هستیم گفت: بدون هیچ پیش قضاوتی، همکاران من و کارمندان شما بعد از اتمام سمپوزیوم می توانند راجع به این اقدامات صحبت کنند.

در ادامه این دیدار، مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری، ضمن تاکید بر برنامه مفصل جمهوری اسلامی ایران به توسعه و رونق دادن بخش گردشگری، اظهار داشت: آقای دکتر روحانی، رئیس جمهور ایران، در بحث گردشگری برای توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور بسیار جدی، حساس و پیگیر هستند و یکی از مهمترین محورهای کاری ایشان در سفرهای داخلی و خارجی، پرداختن به این مقوله است.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: به دلیل وجود ناآرامی و عدم امنیت در دیگر کشورهای دارای هویت فرهنگی و تاریخی خاورمیانه، مثل سوریه، عراق، مصر و لیبی، در حال حاضر مقصد بسیاری از گردشگران تاریخی و فرهنگی، ایران است که دارای امنیت و ثبات بسیار بالایی می باشد.

سلطانی فر با تأکید بر وجود انواع جاذبه های اکوتوریسمی، فرهنگی و تاریخی، طبیعی و مذهبی در ایران، از توریسم سلامت یا توریسم درمانی به عنوان یکی از بخش های جدید گردشگری ایران نام برد و گفت: در حال حاضر سالیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر از کشورهای همسایه برای استفاده از خدمات درمانی با کیفیت و ارزان قیمت به ایران سفر می کنند.

وی ادامه داد: تحریم های غیرقانونی سال های اخیر در بخش های مختلف اقتصادی کشور از جمله گردشگری مشکلاتی را به وجود آورده است. اما علی رغم این محدودیت های به وجود آمده که باعث بروز مشکلات در ارتباطات هوایی خارجی، عدم سرمایه گذاری در ایحاد مراکز اقامت داخلی و وجود مشکلاتی دیگر در صدور ویزا شده، توانستیم امسال رشد بسیار خوبی نسبت به سال گذشته داشته باشیم.

وی در انتها با مغتنم و ارزشمند دانستن همکاری سازمان ملل در برگزاری سمپوزیوم افزود: امیدواریم جلسات مختلف سمپوزیوم و نتایج پنل ها سرعت ما را در مسیر  رسیدن به اهداف گردشگری تسریع بخشد و بتوانیم از تمام ظرفیت های خارج از ایران، به خصوص در سازمان ملل متحد، استفاده کنیم.

در ادامه این دیدار معاون دبیر کل سازمان ملل متحد از کارگاه های صنایع و هنرهای دستی دیدن کرد.

این گزارش حاکی است سه شنبه شب گذشته ضیافت شامی به افتخار معاون دبیر کل سازمان ملل و هیات کارشناسان UNDESA و مهمانان عالی رتبه سمپوزیوم در سفره خانه سنتی عالی قاپو تهران از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور برپا شد.

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …