ایرانگرد نیوز

پرونده میراث ناملموس ” آیین باران خواهی” چند ملیتی می‌شود

پرونده میراث ناملموس” آیین باران خواهی” با تقاضای کشور افغانستان و برخی کشورهای آفریقایی به پرونده  چند ملیتی تبدیل می شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی با اعلام این خبر افزود: پرونده “آیین باران خواهی” بر اساس آیین و مراسمی در روستای کبوران تفرش تشکیل و  از سوی ایران به مرکز میراث جهانی ناملموس ارایه شد.

وی با بیان اینکه این پرونده ابتدا برای گرفتن تضمین کافی از ایران برای حفظ اصالت مراسم در مقابل افزایش گردشگران ریفر شد خاطر نشان کرد: نگرانی مرکز میراث جهانی ناملموس درباره ثبت آیین و مراسم این است که با افزایش بازدید گردشگران، این مراسم حالت نمایشی گرفته و اصالت خود را ازد ست بدهد.

طالبیان باتاکید بر اینکه این پرونده  با درخواست افغانستان شکل چند ملیتی گرفت، افزود: پرونده های چند ملیتی از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار هستند و به دلیل اهمیتی که این آیین در مناطق بیابانی و کم آب دارد، برخی اعضای کمیته میراث جهانی از چند ملیتی شدن این پرونده استقبال کردند.

معاون میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به پرونده نوروز به عنوان پرونده مهم میراث ناملموس یونسکو گفت: ۵کشور عراق، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ترکمنستان به کشورهای عضو پرونده جهانی نوروز خواهند پیوست.

وی افزود: با اضافه شدن این ۵کشور به پرونده نوروز،اعضای آن ۱۲ نفر خواهد شد به این ترتیب نوروز بزرگترین پرونده چند ملیتی جهان خواهد شد.

طالبیان با اشاره به این که کشورهای ایران، ترکیه، آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و ازبکستان عضو این پرونده بودند، اظهار داشت: برای آن که پرونده نوروز برای سال ۲۰۱۷ آماده شود، طی دو ماه آینده جلسه ای در محل مقر یونسکو برگزار خواهد شد تا الحاق کشورهای علاقمند مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

وی در خصوص موضوع ثبت پرونده “نان لواش”  از سوی ارمنستان گفت: موضوع این پرونده در واقع  برکت “نان لواش” به عنوان یک سنت فرهنگی  است؛ در ارمنستان “نان لواش” اهمیت خاصی دارد و در رویدادهای مهم از آن استفاده می شود؛ به طور مثال در مراسم عروسی “نان لواش” را روی دوش عروس و داماد می گذارند یا اگر میهمان  ویزه ای داشته باشند برای خوشامد گویی از این نان استفاده می کنند.

طالبیان با بیان این که  برکت “نان لواش” به عنوان یک سنت فرهنگی از سوی ارمنستان مطرح شد و به ثبت رسید، اعلام کرد: البته مقرر شده است در خصوص پخت نان لواش کشورهای  ایران، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان طی ۲ماه آینده یک پرونده چند ملیتی آماده کنند.

خروج از نسخه موبایل