دکتر مونسان: تبادلات فرهنگی در سطح بین‌الملل افزایش یافته است/ اخبار خوبی از سایر الواح هخامنشی در راه است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «طی دو سال گذشته تحرکات بین‌المللی در معاونت میراث‌فرهنگی افزایش‌ یافته و با برگزاری نمایشگاه‌های مشترک با موزه‌های مهم دنیا، شاهد افزایش تبادلات فرهنگی در سطح بین‌الملل بودیم.»

دکترمونسان در مراسم رونمایی از ۱۱۰ لوح از مجموع ۱۷۸۳ لوح هخامنشی بازگشته به کشور در موزه ملی ایران، گفت:

بازگشت این الواح اتفاق مبارکی بود، این الواح حدود ۸۴ سال پیش توسط دولت ایران به شکل امانی به دانشگاه شیکاگو برای مطالعات داده شد.»

او افزود:

«متن این الواح به خط میخی و زبان ایلامی است.  که خوشبختانه با تلاش‌های زیاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری، پس از ۸۴ سال به کشور سپرده شد.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد:

«این الواح علاوه بر این‌که به لحاظ قدمت اهمیت دارد، نشان‌دهنده تمدن بیش از ۲۵۵۰ ساله کشورمان است که موضوعات راه‌ها، مبادلات مالی پرداخته و حتی میزان کارکرد کارگران در آن ثبت‌شده است.  این موضوع نشان می‌دهد ۲۵۵۰ سال پیش در کشور ما برده‌داری نبوده و حقوق تمامی کارگران ثبت و به‌موقع پرداخت می‌شده است،  حتی ناظران در آن زمان میزان کارکرد این قشر را تأیید می‌کردند، البته این رعایت حقوق کارگران اکنون نیز انجام می‌شود.»

او اظهار کرد:

«موضوعات اجتماعی بر روی این الواح ثبت و ضبط‌شده است. این ۱۷۸۳ لوح به دلیل آنکه تمدن بزرگ کشورمان را نشان داده است اهمیت بسیاری دارد.

دکترمونسان ادامه داد:

«خوشبختانه در دولت دوازدهم و طی دو سال گذشته سطح تحرکات و فعالیت‌های بین‌المللی خوبی در معاونت میراث‌فرهنگی افزایش پیداکرده است به‌طوری‌که نمایشگاه‌های مشترکی در سراسر دنیا از آثار ایرانی برگزار کردیم تا تمدن و ظرفیت‌های فرهنگی کشورمان را به تمام مردم دنیا نشان دهیم. همچنین به شکل متقابل موزه‌های مهم دنیا در ایران، آثار مشترکی به نمایش گذاشته‌اند.»

او بیان کرد:

«تبادلات فرهنگی طی دو سال گذشته افزایش‌یافته است، سال گذشته موفق شدیم جلوی حراج سردیس هخامنشی را در یک حراج بگیریم و آن را به کشور بازگردانیم.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت:

«خبر خوبی درباره سایر الواح هخامنشی در راه است که به‌زودی اعلام می‌شود.»

در این مراسم  فاطمه ذوالقدر، طیبه سیاوشی، فریده اولاد قباد نمایندگان تهران، مهدی برومندی نماینده مرودشت، جعفرپور نماینده لارستان، سعیدی نماینده تبریز و کاظمی نماینده اردل و فارسان و مسئولانی از وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند.

الواح هخامنشی در پی تلاش‌ها و رایزنی‌های بین‌المللی از سوی دستگاه‌های مختلف دولت تدبیر و امید، بعد از ۸۴ سال، دوشنبه‌شب هفته جاری به ایران بازگشت و به موزه ملی ایران منتقل شد.

این الواح تاریخی که بخش کوچکی از آثار باقی‌مانده در موسسه شرق‌شناسی شیکاگو آمریکاست در انتهای سالن بخش ایران باستان در تالار هخامنشی موزه ملی ایران به نمایش درآمده و قرار است تا ۳۰ مهر نمایش این الواح ادامه داشته باشد.

در موضوعات گل نوشته‌های باروی تخت جمشید که شامگاه سه‌شنبه به ایران تحویل داده‌شده، این‌طور عنوان‌شده‌اند؛ نامه‌ها، اسناد اداری، دست‌نوشته‌های یک کاتب، شاه و دربار، شخصیت‌های تاریخی، کارگران، کاتبان، تولید، مسافران، ایزدان پارس.

بعد از پایان نمایش الواح قرار است این آثار مهم در انبار موزه ملی که سه سال قبل استانداردسازی شده‌اند، نگهداری شوند.

 

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …