طرح‌ جامع حفاظت از بافت‌ تاریخی شیراز آماده شد

طرح‌ جامع حفاظت از بافت‌ تاریخی شیراز آماده شد

طرح جامع حفاظت از بافت تاریخی شیراز با همکاری استانداری و دستگاه‌های شهری در دستور کار قرار گرفت. «مصیب امیری» مدیر کل میراث‌فرهنگی استان فارس با اعلام این  گفت: برنامه‌ریزی‌های کلان با همکاری دستگاه‌های مرتبط استان در دستور کار قرار گرفته تا بافت تاریخی شیراز بار دیگر دستخوش تخریب‌های بی‌امان نشود.

بافت‌ تاریخی شیراز که در این چند سال اخیر دچار آسیب‌های جدی شده بود اینبار قرار است با اجرای طرح کلان میراث‌فرهنگی سرو سامانی پیدا کند.

«مصیب امیری» مدیر کل میراث‌فرهنگی استان فارس معتقد است، در خصوص اجرای طرح جامع حفاظت از بافت تاریخی شیراز با دستگاه‌های و سازمان‌های شهری رایزنی شده تا در مرحله اول مقدمات و انگیزه‌ای ایجاد شود تا سکنه و افرادی که بافت‌ را ترک‌ کرده‌اند دوباره به بافت تاریخی شیراز بازگردند.

او گفت: در این خصوص تلاش کرده‌ایم تا با ارائه امتیازات و  ایجاد انگیزه‌های تشویقی مقدمات بازگشت مردم به بافت تاریخی شیراز را فراهم کنیم چراکه اعتقاد داریم اگر مردم در بافت تاریخی حضور داشته باشند و به خانه‌ها و محله‌‌ّ تاریخی خود علاقه‌مند باشند هیچ قدرتی بالاتر از مردم نیست و نمی‌تواند بافت تاریخی شیراز را تخریب کند.

امیری همچنین به ایجاد اقامتگاه‌های گردشگری در اطراف حرم شاه‌ چراغ اشاره کرد و افزود: درحال‌حاضر یکی از مشکلات شیراز اینست که در اطراف حرم شاه‌چراغ هیچ محل اقامتی خاصی برای اسکان گردشگر وجود ندارد. در برنامه‌ریزی‌های کارشناسان پیش‌بینی شده که بخشی از خانه‌های تاریخی بافت که اطراف حرم شاه‌چراغ هستند با طرح مرمتی مناسب و تغییر کاربری فضایی مناسب را برای گردشگران و مردم بافت تاریخی بوجود آوریم.

او گفت: این طرح پیشتر در کاشان اجرا شده و امیدواریم با نظارت جدی کارشناسان میراث‌فرهنگی در شیراز هم اجرایی شود.

مدیر کل اداره میراث‌فرهنگی استان فارس فرهنگسازی را مقوله‌ای ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: اگر نگاه‌ منفی که در سطح جامعه به بافت‌های تاریخی وجود دارد تغییر پیدا کند و مردم به بافت به‌عنوان ثروت نگاه کنند بدون شک بافت‌‌های تاریخی رونق پیدا می‌کند. البته این مقوله موضوعی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد و نیازمند برنامه‌ریزی‌ّهای کلان و دراز مدت است.

او همچنین در پاسخ به این سوال که واکنش میراث‌فرهنگی در برابر قدرت‌ دستگاه‌هایی که به‌دنبال تخریب بافت‌ تاریخی شیراز هستند چیست گفت: هیچ قدرتی بالاتر از قدرت مردم نیست. اگر مردم به ارزش‌های فرهنگی و اقتصادی بافت‌های تاریخی پی ببرند هیچوقت حاضر به ترک بافت و تخریب آن نمی‌شوند و موضوعی که هم‌اکنون در اولویت میراث‌فرهنگی است اطلاع‌رسانی نسبت به ارزش‌ّهای بافت‌های تاریخی و تعاملی است که دستگاه‌های مختلف  برای حفظ بافت به آن نیازمند هستند.

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …