هشدار رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران: میزان نیترات آب تهران ۳۰ میلی‌گرم در لیتر است

رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با هشدار نسبت به خشکسالی و میزان بالای نیترات آب در پایتخت گفت: بخشی از هزینه ۳ میلیارد تومانی تصفیه آب تهران را که تنها یک درصد آن صرف شرب می‌شود، برای توزیع آب معدنی مصرف کنیم.

به گفته حافظی سازمان‌های جهانی پیش‌بینی کرده‌اند ایران ۳۰ سال خشکسالی پیش رو دارد، اما کسی به این هشدار توجه نکرده است. خشکسالی موضوعی جهانی است که کشورهای بسیاری با آن درگیراند، اما کشورهایی هستند که وضعیت آب آنها به مراتب بدتر از کشور ماست، اما هیچ کدام نگفتند آب پشت سدها در حال اتمام است.

 او با اشاره به اینکه این وضعیت به معنای «سوء‌مدیریت و مصرف بیش از حد منابع» است، اضافه کرد: در سال گذشته ۷۵ درصد آب مصرفی تهران از طریق سدها و ۲۵ درصد آن از طریق آب چاه‌های عمیق تامین شد، در حالی که امسال ۵۸ درصد آب تهران از طریق سدها و ۴۲ درصد از طریق چاه‌های عمیق مصرف می‌شود. اگر اوضاع با همین روند طی شود، در سال های آینده ۴۰ درصد آب تهران از طریق سدها و ۶۰ درصد از طریق چاه تامین می‌شود.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران ادامه داد: ممکن است برخی بگویند مگر آب چاه چه مشکلی دارد؟ اگر شاخص نیترات به تنهایی برای تعیین میزان کیفیت آب در نظر گرفته شود، سازمان جهانی بهداشت می‌گوید میزان مجاز نیترات در آب ۴۵ میلی گرم در لیتر است، اما استاندارد ما ۵۰ میلی گرم است. این در حالی است که سازمان محیط زیست آمریکا ۱۰ میلی گرم نیترات در لیتر را برای آب مصرفی مجاز می‌داند.
 به گفته او میزان نیترات در آب سدهای ایران که از نزولات جوی تامین می‌شود در حد مطلوب و زیر ۱۰ میلی گرم در لیتر است، در حالی که میزان نیترات آب چاه‌ها ۶۰ میلی گرم در لیتر است. در شرایط کنونی که در وضعیت خشکسالی قرار داریم، آب چاه و سد با هم مخلوط می‌شود و بنابراین میزان نیترات فعلی آب تهران ۳۰ میلی گرم در لیتراست. سازمان جهانی بهداشت می گوید آب مصرفی کودکان باید زیر ۱۰ میلی گرم در لیتر نیترات داشته باشد و این موضوع درباره نوزادان زیر ۳ ماه جدی‌تر است؛ زیرا می‌تواند باعث مرگ آنها شود.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در ادامه گفت: روزانه ۳ میلیارد تومان برای تصفیه آب تهران هزینه می‌شود. در حالی که تنها یک درصد از این آب، صرف شرب می‌شود و ۹۹ درصد آن به مصارف دیگر می‌رسد. بنابراین پیشنهاد می‌کنم بخشی از این هزینه به سمت تامین آب معدنی ارزان قیمت هدایت شود و در اختیار مردم قرار گیرد و آب لوله‌کشی شهر تنها برای مصارف بهداشتی مصرف شود.
حافظی در ادامه تذکری هم نسبت به عملکرد شورای شهر و شهرداری ارائه کرد و گفت: شهرهای کوچک را می‌توان با روش‌های سنتی اداره کرد، اما شهرهای بزرگی مثل تهران را نمی‌توان با روش‌های قدیمی و سنتی اداره کرد. مدیران شهری تهران روزی ۱۸ تا ۲۰ ساعت برای رسیدگی به امور شهر وقت می‌گذارند اما چون روش سنتی است، کارآمد نیست.
به اعتقاد این عضو شورای شهر مردم از وضعیت خدمات شهری راضی نیستند و ما هم به عنوان نمایندگان آنها راضی نیستیم و ایده‌آل‌هایمان این نیست و باری به هر جهت حرکت می‌کنیم. باید اول ایده آل‌های خود را تعریف کنیم و بعد مشخص کنیم در چه مقطع زمانی و با چه سرعتی قرار است به ایده‌آل‌ها برسیم.
حافظی با اشاره به اینکه روزانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و سالانه بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان صرف جمع‌آوری زباله تهران می‌شود، گفت: اگر کسی پیدا شود و بگوید ۱۰۰ میلیارد به شهرداری می‌دهد و زباله را جمع می‌کند، ما چه پاسخی می‌دهیم؟ واقعیت این است که چنین افرادی در حال حاضر وجود دارند و حاضر به انجام این کاراند.
 رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران پیشنهاد کرد فراکسیون توسعه و تحول مدیریت شهری در شورا ایجاد شود و به دور از هر روکش سیاسی، همه اعضایی که تمایل دارند در این فراکسیون حضور یابند و از مردم و استادان دانشگاه کمک گرفته شود تا بتوان شهر را بهتر اداره کرد و هزینه های مردم از مدیریت شهری کاهش و رفاه آنان را افزایش یابد.

حافظ در ادامه با اشاره به اینکه وقتی بحث از مشارکت می‌شود، برخی این تلقی را دارند که هزینه‌های دولت را روی دوش مردم بگذاریم، اضافه کرد: اما منظور من از مشارکت این نیست، بلکه جلب همراهی، همفکری و استفاده از ایده‌های مردم برای کاهش هزینه‌های آنان و افزایش رفاه و ارتقای کیفیت خدماتی است که ما موظفیم به مردم ارائه کنیم.

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …