حساسیت جامعه نسبت به میراث فرهنگی را باید افزایش دهیم

یکی از راه های عمومی کردن میراث فرهنگی و برانگیختن حساسیت جامعه نسبت به موضوع میراث فرهنگی ارایه یافته هایمان در رشته های مختلف به صورت بسته بندی قابل فهم برای همه است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری؛سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد پایگاه های موضوعی را یکی از ترفندهای دست در دست قراردادن بدنه جامعه دانست و افزود:پایگاه های موضوعی آنجاهایی هستند که موضوع قابل فهم برای همه مانند بحران آب در آن قراردارد.

وی گفت: بحران آب مساله ای است که همه از آن ناراضی هستندولی ما از آن خوشحالیم چون اهمیت موضوع الان درک می شود و پیش تر اهمیت آن درک نمی شد.

او افزود: حالا ما باید بگوییم پدران شما که سالیان سال مشکل آب داشتند چه می کردند و چه چاره ای برای آن می یافتند.

دشمن اصلی سرزمین ایران آفتاب است

بهشتی با اشاره به اینکه در حوزه مردم شناسی و ابنیه و بافت نیز حرفهای فراوانی برای گفتن داریم، افزود: می توانیم بگوییم چرا همه آب انبارهای ما سرپوشیده هستند و از روی این تشخیص می دهیم که پدران ما می دانستند که دشمن اصلی سرزمین ایران آفتاب است ولی متخصصان ما این را نمی دانند و تمامی آب ها را درسینه کش آفتاب ذخیره می کنند .

او تصریح کرد: ما می توانیم اینها را بگوییم و اگر در یک بسته بندی حرفهایمان را بیان کنیم برای خیلی ها قابل فهم است.

بهشتی گفت: کافی است ما شکارچیان خوبی باشیم و بحران آب، بحران خاک و هرچیزی را که مورد توجه جامعه است موضوع قرار دهیم.

اوگفت: عمومی کردن موضوع میراث فرهنگی می تواند نقش مهمی پیدا کند و اگر این زمینه ها فراهم شود می توانید این توقع را داشته باشید که طرح آمایش سرزمین اساسا بدون لایه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی که تنها ما می توانیم اطلاعات و دانش آن را فراهم کنیم نمی تواند طرح آمایش صنعتی باشد.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: سطح تماس جامعه با میراث فرهنگی باید وسیع تر و عمیق تر باشد و در اینصورت است که جایگاه ما در اذهان دستگاه مدیریت کشور، جامعه دانشگاهی ، جامعه تخصصی ، مردم و … ارتقا یافته و نقش مان را موثرتر می کند.

بهشتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش ارتباطات و همکاری پژوهشگاه با مجامع علمی و پژوهشی داخلی و خارجی در ماههای اخیر، گفت: در هیچ زمانی این میزان همکاری وتفاهم با مراکز دیگر برای همکاری که درآن تعریف پروژه کنیم و کار را پیش ببریم وجود نداشته است.

او با اشاره به اینکه برای بهبود شرایط در وضعیت کنونی تلاش می کنیم افزود: شرایط دولت را درک می کنیم و من مکرر گفته ام که از دولت تدبیر وامید،چون می دانیم در چه وضعیتی کار را تحویل گرفته است توقع نداریم به مسایلی که شبیه مسایل ما است اولویت درجه یک بدهد، زیرا کشور مشکلات زیادی دارد که باید آنها را برطرف کند .

تهیه اطلس جامع میراث فرهنگی و گردشگری

عبدالکریم شادمهر معاون اداری مالی و توسعه مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در سخنانی گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری همواره نقش حاکمیتی خود در حوزه کاوش های باستان شناسی، مردم شناسی، مستند نگاری زبان و گویش و مستند سازی هنرهای ملی را به منصه ظهور در آورده است.

او با اشاره به آسیب هایی که به پژوهشگاه به دلیل انتقال آن به شیراز در دولت قبل صورت گرفت به تشریح اقدامهای صورت گرفته در نیمه دوم سال ۹۲ و سال ۹۳ پرداخت.

او راه اندازی آزمایشگاه ها،کارگاه های پژوهشکده حفاظت و مرمت و گروه هنرهای سنتی و راه اندازی دوباره کتابخانه و مرکز اسناد را از جمله این اقدامها دانست.

شادمهر اجرای دقیق وظایف حاکمیتی پژوهشگاه ، طرح تهیه اطلس جامع میراث فرهنگی و گردشگری کشورو طرح ایجاد پایگاه های پژوهشی موضوعی میراث فرهنگی را از اهم برنامه های این مرکز در سال ۹۴ اعلام کرد.

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …