سینمای حرفه‌ای به فیلم کوتاه مدیون است/ جشنواره فیلم کوتاه و جوانان متولد 72

به گزارش ایرانگرد نیوز، هاشم میرزاخانی دبیر سی امین جشنواره فیلم کوتاه تهران با بیان این مطلب در دومین نشست رسانه ای که به منظور تشریح کم و کیف این جشنواره برگزار شد، گفت: با وجود مشغله بسیاری که برای برگزاری این جشنواره داشتیم همچنان سایر برنامه های انجمن سینمای جوان در حال انجام است. به این معنی که قرار است 10 آبان ماه آزمون بلندمدت فیلمسازی برگزار کنیم.

 

وی در ادامه با اشاره به افزودن بخشی با عنوان “افق نو” در جشنواره سی ام فیلم کوتاه تهران افزود: در این بخش آثار کارگردان هایی مورد بررسی قرار می گیرند که فعالیت های خود در حوزه فیملسازی را از انجمن سینمای جوان آغاز کردند و توانستند در جشنواره ملی و بین المللی افتخارآفرین باشند.

 

دبیر سی امین جشنواره فیلم کوتاه تهران در ادامه گفت: از همین روی 5 فیلم “تنهای تنهای تنها” به کارگردانی احسان عبدی‌پور که از جمله هنرجویان انجمن سینمای جوان در دفتر بوشهر بوده است، فیلم “سر به مهر” به کارگردانی  هادی مقدم دوست که از فیلمسازان انجمن سینمای جوان دفتر تهران بوده، فیلم “گهواره ای برای مادر” به کارگردانی پناه برخدا رضایی که از هنرجویان انجمن سینمای جوان در دفتر اراک بوده است و همچنین فیلم “دهلیز” در این بخش به نمایش در می آید.

 

میرزاخانی افزود: یکی از دلایل برگزاری این بخش از جشنواره این است که سینمای حرفه ای همواره خود را مدیون سینمای کوتاه می داند. به همین دلیل انجمن سینمای جوان خود را موظف دانست تا ارتباط بین دنیای سینمای حرفه ای و فیلم کوتاه را تشریح کند. بخش افق نو دقیقاً به منظور تشریح این مهم است.

 

دبیر این جشنواره سینمایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به رونمایی از کتاب سی دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، گفت:  امسال کتاب 30 دوره جشنواره بین المللی آماده شده است و قرار است در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره رونمایی شود.

 

وی درباره بخش‌های مختلف کتاب 30 دوره جشنواره فیلم کوتاه گفت: این کتاب یک اثر آماری است که نخستین های هر بخش، دبیران، هیات انتخاب، هیات داوری و تیزرها را در بر می گیرد. این کتاب با مدیریت مسعود نجفی گردآوری و منتشر شده است.

 

میرزاخانی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلم های کوتاه گفت: یکی از دغدغه های همیشگی من در طول دوران مدیریتم این بوده که جشنواره فیلم کوتاه تهران را به استانداردهای جهانی نزدیک تر کنم. یکی از فاکتورهایی که این جشنواره را به استانداردهای جهانی نزدیک می کند و باعث ارتقای فیلم کوتاه نیز می شود، برگزاری جلسات نقد و بررسی است.

 

دبیر جشنواره سی ام فیلم کتاه در ادامه درباره داوران بخش ملی و بین المللی این جشنواره گفت:  هیات داوران کار خود را در دو بخش فیلمهای کوتاه ملی و بین المللی آغاز کردند. محمد بزرگ نیا، احمد ضابطی جهرمی، محمدعلی صفورا، مهدی فرجی، مهدی کرم پور، محمدرضا سکوت و سیدناصر هاشم زاده از جمله داوران بخش مسابقه ملی هستند. همچنین در بخش بین الملل جشنواره هم داوران کار خود را آغاز کرده اند.

 

وی افزود: در بخش مسابقه ملی 19 تندیس، جایزه نقدی و حمایت از تولید اثر بعدی را داریم. همچنین جایزه استعداد جوان را در این دوره از جشنواره اهدا خواهیم کرد و در این بخش قرار است جایزه ویژه استعداد جوان از میان متولدین 72 هم انتخاب کنیم.

 

میرزاخانی با اشاره به آثار رسیده به بخش ملی جشنواره گفت: در بخش ملی جشنواره 2 هزار و 2 اثر داشتیم که در حوزه فیلم کوتاه داستانی هزار و 72 اثر به دست ما رسید که از این میان 118 فیلم در این بخش انتخاب شده است. در بخش فیلم مستند 587 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 56 فیلم مستند به این بخش راه پیدا کرد. در بخش انیمیشن 157 اثر داشتیم که 41 فیلم کوتاه انیمیشن نیز به این بخش راه پیدا کرد. در حوزه فیلم مستند تجربی 186 فیلم به دبیرخانه ارسال شد که 22 فیلم تجربی در بخش مسابقه حضور خواهد داشت.

 

دبیر سی امین جشنواره فیلم کوتاه تهران در پایان صحبت های خود با اشاره به حضور فیلم های کوتاه با محوریت سینمای کودک در جشنواره گفت: امسال سینمای کودک را همچون گذشته در دستور کار قرار داده ایم و قرار است مجموعه آثار با محوریت کودک در 10 کشور برگزار شود. همچنین در جشنواره سی و یکم سمینارهای آموزشی برگزار می کنیم. در بخش تصویربرداری محمدرضا سکوت، در بخش فیلمنامه نویسی دکتر احمد الستی، در بخش مستند مهرداد اسکویی، در حوزه کارگردانی خسرو سینایی و در بخش بازیگردانی در فیلم کوتاه علیرضا خمسه ما را همراهی خواهند کرد.

 

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …