در نشست ۳۷ کمیته میراث جهانی یونسکو که ازهفته گذشته تا کنون در کامبوج درحال برگزاری است، کاخ گلستان از سوی اعضای این کمیته به عنوان یک اثر منحصر به فرد از دوران قاجار و به عنوان نمونهای موفق از تلفیق هنرهای کهن و نیزمعماری ایرانی همراه با ضمن تاثیر پذیری از معماری غرب ، یک اثر جهانی شناخته وثبت شد.
درگزارش یونسکو آمده است:« کاخ گلستان یکی از مجموعه ساختمانهای تاریخی در تهران است که محل اقامت خانواده و اعضای دولت قاجارها بود که در سال ۱۷۷۹ میلادی به قدرت رسیده و تهران را به عنوان پایتخت کشور تعیین کردند.»
در اشاره به ویژگیهای شاخص این کاخ،آمده است که ساختمان کاخ میان باغها، حوضها و استخرهای زیبا و نیز باغچههای پرگل احاطه شده که برزیبایی آن می افزاید ولی مهمترین ویژگی این کاخ آرایه هاو تزیینات دقیق و ظریف هنری است که تاریخ آن به قرن ۱۹ میلادی باز میگردد
همچنین در اشاره به ویژگیهای شاخص این کاخ،آمده است که ساختمان کاخ میان باغها، حوضها و استخرهای زیبا و نیز باغچههای پرگل احاطه شده که برزیبایی آن می افزاید ولی مهمترین ویژگی این کاخ آرایه هاو تزیینات دقیق و ظریف هنری است که تاریخ آن به قرن ۱۹ میلادی باز میگردد.
این کاخ هم اکنون به عنوان مرکز هنرومعماری دوران قاجار شناخته شده که نمونهای شاخص از هنر ایرانی و منبع الهام هنری برای هنرمندان و معماران ایرانی از گذشته تا امروز بوده است.
همچنین تاکید شده که کاخ گلستان نماد سبک نوینی در هماهنگی و درآمیختگی سنت هنرهای ایرانی با صنایع دستی و عناصری از معماری و هنر قرن ۱۸ درکشورهای غربی و نیز فناوریهای رایج درآن دوران به شمار می آید.
سی و هفتمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) که از ۲۶ خرداد در شهر “پنوم پن” کامبوج آغاز به کار کرده، تا ششم تیر ماه ادامه دارد.
در این نشست، ارگ بم که در فهرست میراث در خطر قرار داشت، امن وسالم اعلام شده واز این فهرست خارج شد. همچنین قرار است پرونده منظر فرهنگی روستای تاریخی میمند کرمان نیز در این اجلاس بررسی شود تا در صورت تصویب، فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان هفدهمین اثر تاریخی از ایران جای بگیرد