مسعود دلخواه کارگردان نمایش “زندگی انسان” درباره زمان اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: نمایش “زندگی انسان” قرار بود شهریور و یا مهر امسال در تالار مولوی روی صحنه برود اما به خاطر مشکلاتی که برای تالار مولوی پیش آمد و این سالن درگیر تعمیرات شد خود به خود اجراهای شهریور و مهر عقب افتاد. طبق آخرین صحبتهایی که با مدیر تالار مولوی کرده ام قرار است هفته سوم آذرماه این نمایش در تالار مولوی اجرای خود را آغاز کند.
وی ادامه داد: البته قرار است اجراهای نمایش تا آغاز جشنواره سی و دوم تئاتر فجر نیز ادامه داشته باشد و ما دو اجرا هم در بخش مرور جشنواره خواهیم داشت. در حال حاضر نمایش در حال تمرین است اما از آبانماه تمرینهایمان فشردهتر خواهد شد. بیشتر صحنههای کار بسته شده است و بازیگران آماده هستند.
این کارگردان تئاتر درباره بازیگران نمایش عنوان کرد: اغلب بازیگران نمایش هنرجویان دوره یکساله مدرسه سه نقطه هستند که البته در کنار بازیگران حرفه ای در این اثر حضور دارند. لیلا برخورداری، حمیدرضا هدایتی، بیژن زرین، افسون دلخواه، بابک قادری، مریم قربانی، راحیل روحانی زاده به همراه چندین بازیگر جوان دیگر در این نمایش به ایفای نقش میپردازند.
دلخواه یادآور شد: در حال حاضر بیش از هرچیز به دنبال یافتن یک حامی مالی مطمئن هستم تا بتواند برخی هزینههای کار از جمله ساخت دکور و دوخت لباس ها را متقبل شود. این نمایش 25 بازیگر و 10 نفر عوامل پشت صحنه دارد و یک پروژه نسبتا سنگین به حساب میآید بنابراین امیدوارم بتوانم به زودی یک حامی مالی پیدا کنم.
کارگردان “خانمچه و مهتابی” درباره مضمون این اثر نمایشی توضیح داد: نمایشنامه “زندگی انسان” نوشته نیکلایویچ آندریف است و به عنوان مهمترین اثر اکسپرسیونیستی روسیه در قرن بیستم شناخته می شود. به دلیل ساختار نمایشنامه، شیوه اجرایی ما هم سمت و سویی اکسپرسیونیستی دارد.
وی متذکر شد: در این نمایش زندگی یک زوج در مقاطع و شرایط مختلف به تصویر کشیده می شود. نمایش می خواهد این نگاه فلسفی را به تصویر بکشد که عوامل بیرونی و شرایط مختلف چطور میتواند بر زندگی انسان ها تاثیرگذار باشد. نمایش دارای اپیزودهای مختلفی چون فقر، جشن، ثروت و … است که این زن و مرد در هر اپیزود در موقعیتهای متفاوتی متناسب با نام اپیزود مورد نظر قرار می گیرند و هر بار واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند. در هر اپیزود خصلتهای شخصی این دو شخص نیز لحاظ می شود.
کارگردان نمایش “ارخش” در پایان تصریح کرد: این نمایش یک اثر نمادین و سمبولیک است و زندگی انسان در همه جوامع را به تصویر می کشد. بچه های گروه در طول تمرین ها تلاش زیادی کرده اند تا بتوانند این نمایش اکسپرسیونیستی را به بهترین وجه روی صحنه ببرند بنابراین تمرین های دشواری برای آماده سازی بدن و بیانشان با کمک مرتضی اسماعیل کاشی انجام داده اند. اسماعیل کاشی در این نمایش مشاور و جانشین کارگردان است و گروه را هدایت می کند. به دلیل اینکه من همزمان در نمایش “دایی وانیا” اکبر زنجانپور هم بازی می کنم، اسماعیل کاشی در نبود من هدایت و کارگردانی نمایش را بر عهده دارد.
دلخواه پیش از این نمایش “ارخش” را با حضور هنرجویان مدرسه تئاتر سه نقطه در جشنواره تئاتر فجر و تالار چهارسو تئاتر شهر روی صحنه برده بود.