مجسمه رشدیه را هیات داوری رد کرد/ منتظر یافتن جای مناسب برای “کتیبه و دیواره” هستیم

سید مجتبی موسوی، مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران در مورد مصاحبه اخیر رضاامیر یاراحمدی هنرمند مجسمه‌ساز و عضو هئیت موسس انجمن مجسمه‌سازان در مورد رد شدن طرح ساخت مجسمه میرزا حسن رشدیه در سازمان زیباسازی گفت: در ابتدای سال جاری به منظور جلب مشارکت هنرمندان مجسمه‌ساز، فراخوانی با عنوان طراحی مجسمه‌های شهری را برنامه‌ریزی و اعلام کردیم که طی آن از کلیه هنرمندان مجسمه‌ساز دعوت شد تا ایده‌ها و پیشنهادهای خود را در قالب ماکت به دبیرخانه ارسال کنند.

 

وی افزود: این فراخوان در سه مرحله زمانی تعریف شد که تاکنون مراحل مرداد و مهرماه به پایان رسیده و مرحله سوم آن در آذرماه انجام خواهد شد.

 

این هنرمند مجسمه‌ساز تصریح کرد: یاراحمدی که از هنرمندان خوب ما هستند در مهرماه ماکتی با عنوان مجسمه رشدیه به دبیرخانه ارائه کردند و این طرح در کنار بیش از 400 طرح دیگر که توسط حدود 200 هنرمند ارائه شده بود به هیات داوری معرفی شد.

 

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران دلیل موافقت‌نشدن با طرح مجسمه رشدیه را رد شدن این کار توسط هیات داوری جشنواره مجسمه‌های شهری عنوان کرد و گفت: پس از پایان مدت بررسی آثار توسط داوران، تعداد 25 طرح به عنوان آثار منتخب برای اجرا در فضای شهری به ما معرفی شد که شامل طرح پیشنهادی آقای یاراحمدی نمی‌شد.

 

موسوی بیان کرد: مساله مخالفت با ساخته شدن مجسمه توسط ایشان مطرح نیست بلکه تایید نشدن طرح ایشان صرفا براساس نظرت خصصی هیات داوری انجام شده کما این‌که از این هنرمند در دو سال گذشته دو طرح به تایید رسیده که یکی از آنها در حال حاضر در مجموعه باغ مجسمه بوستان هنرمندان نصب شده است.

 

مدیر آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران به جریان مجسمه “کتیبه و دیواره” که یاراحمدی از خاک خوردنش در گالری برگ گلایه کرده بود اشاره کرد و گفت: در رابطه با اثری که ایشان ادعا کرده‌اند در انبار خاک می‌خورد باید بگویم که در فراخوان “احجام مذهبی” سال 91 طرحی با عنوان “کتیبه و دیواره” از آقای یاراحمدی تایید شد و ایشان طی قراردادی اثر را برای نصب در فضای شهری ساختند.

 

وی عنوان کرد: متاسفانه علیرغم همه تلاشی که برای مکان‌یابی و نصب مناسب این اثر انجام داده‌ایم، تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌ایم و تیم کارشناسی ما با هیچ یک از مکان‌هایی که معرفی شده موافقت نکرده است. لذا تا زمان مکانی‌یابی مناسب این اثر در انبار نگارخانه برگ نگهداری خواهدشد.

 

مدیر گالری برگ خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر یکی از برنامه‌های جدی ما ترغیب و تشویق هنرمندان مجسمه‌ساز به مشارکت در پروژه‌های شهری بوده و این هدف را از طریق دعوت‌های عمومی و اختصاصی در قالب فراخوان‌ها، دوسالانه‌های مجسمه‌های شهری و سمپوزیوم‌ها دنبال کرده‌ایم و فکر می‌کنم برآیند همه این فعالیت‌ها که در حضور حداکثری هنرمندان مجسمه‌ساز از جمله یاراحمدی متجلی شده، موید موفقیت ما در این کار بوده است.

 

موسوی در پایان سخنان خود گفت: مثل بسیاری از آثار که ساخته شده و هنوز جانمایی نشدند این اثر هم در انبار گالری برگ نگهداری می شود. ما حاضر نیستیم که یک اثر به خاطر زودتر نصب شدن در مکانی نامناسب نصب شود.

 

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …