“وهوم” روایتگر سرزمین گمشده در نائین/ نگاهی به آیین تیشتری در 6 دقیقه


مینا مشهدی‌مهدی کارگردان فیلم “وهوم” درباره ضرورت برگزاری جشنواره های موضوعی و بررسی آیین‌های مذهبی به خبرنگار مهر گفت: وقتی قرار باشد یک جشنواره موضوعی برگزار شود طبیعتا از فیلمسازان سراسر ایران برای حضور در چنین جشنواره‌ای دعوت می شود و از سوی دیگر به برخی از فیلمسازان سفارش ساخت فیلم های موضوعی داده می شود.


وی در ادامه افزود: جشنواره‌های موضوعی فرصتی است که کارگردان‌های سینمای ایران مسایلی از فرهنگ بومی و دینی کشور را به زبان سینما بیان کنند و در جشنواره‌هایی از این دست به معرض نمایش قرار دهند.


این کارگردان جوان که با فیلم مستند “وهوم” در دومین جشنواره “میلاد سرخ” شرکت کرده است، گفت: این جشنواره علاوه بر آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی بیانگر خرده‌فرهنگ‌ها، آیین ها و سنن ناشناخته فرهنگ عاشورایی است. به همین دلیل وجود جشنواره‌ای از این دست از نگاه مردم شناسی حایز اهمیت است و جزو اسناد سینمای مستند به حساب می آید.


مشهدی‌مهدی در توضیح نام فیلمش عنوان کرد: “وهوم” در ادبیات شفاهی و در بین عامه مردم سرزمین گمشده ای است نزدیک نائین که در گذشته های دور یک سرزمین مقبول و مورد پسند بوده است اما در حال حاضر اثری از این سرزمین نیست. این اسم ریشه در باورهای مردم شهر نائین دارد.


وی با اشاره به جزئیات این فیلم گفت: فیلم “وهوم” ریشه یابی نمادهای ایرانی است که وارد تعزیه شده است. تعزیه در ایران از آیین های باستانی تاثیر گرفته که معروف ترین آنها سیاوشان است.


این مستندساز در پایان بیان کرد: همین طور آیین “تیشتری” که آیین باران‌خوانی در ناحیه کویر ایران بوده است در این فیلم مطرح می‌شود. آب در فرهنگ عاشورا یکی از نمادهای تاثیرگذار است و آیین تیشتری که در فیلم مطرح شده است به نوعی اشاره به همین فرهنگ دارد.


در این فیلم اردشیر صالح‌پور به عنوان راوی حضور دارد. عوامل این فیلم عبارتند از تصویربردار و تدوینگر: حسن نقاشی، صدابردار: احمد صراف، عکاس: امیر جلالی. مستند “وهوم” در مدت زمان 6 دقیقه و توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده است.


جشنواره فیلم “میلاد سرخ” در حال حاضر در اردبیل برگزار است.

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …