وی با اشاره به میزان مشارکت کانون پرورش فکری کودکان با جشنواره فیلم کودک و نوجوان ادامه داد: طی چند سال اخیر حضور من در کانون، تا آنجا که نیاز جشنواره بوده با آنها همکاری داشتهایم این در حالی است که تاکنون از تمام ظرفیتهای این مرکز استفاده نشده است.
رضایی درباره دلایل ارتباط محدود کانون و جشنواره گفت: شاید یکی از دلایل این ارتباط محدود، تغییر مکان برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری باشد اما اگر جشنواره برای همیشه در اصفهان بماند و صاحب دبیرخانهای دائمی شود بهیقین بهتر میتواند اهداف خود را دنبال کرده و با ارگانهای مکمل مشارکت داشته باشند.
فیلمهای کودک با شرایط آسانتری در اختیار کانون قرار گیرد
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دو نگاه موجود در بخش سینمایی کانون اشاره و بیان کرد: نگاه نخست شامل تولید فیلم و انیمیشن میشود و بخش دوم ظرفیت و استعداد بسیار بالای مراکز فرهنگی و هنری است. ما دارای هزار مرکز فرهنگی و هنری در سراسر کشور هستیم که اگر تفاهمنامه ای میان ما و جشنواره امضا شود اتفاقهای خوشایندی خواهد افتاد. مثلا فیلمهای کودک با شرایط آسانتری در اختیار کانون قرار گیرد تا در راستای اهداف کانون کودکان بتوانند از لذت فیلم دیدن در این برهه سنی برخوردار شده و در دوره بزرگسالی و پس از تشکیل خانواده نیز با این هنر همراه باشند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید بتوانیم کاری فرهنگی و عمیق انجام دهیم، اضافه کرد: هر جشنوارهای اهداف بلند و کوتاه مدتی دارد. اهداف کوتاه مدت برگزاری جشنوارهای مانند فیلم کودک تبادل تجربیات و زنده نگه داشتن سینمای کودک است اما اهداف بلندمدت آن میتواند تربیت مخاطبان کودک و نوجوان باشد. در واقع حمایت از سینمای کودک، نهادینه کردن فرهنگ سینما رفتن و فیلم دیدن و در نهایت، تقویت پایه و اساس سینما در ایران است.
تنها راه نجات سینمای بزرگسال، توجه خاص به دوران کودکی است
رضایی در اینباره توضیح داد: نمیخواهم بگویم تنها راه نجات سینمای بزرگسال، توجه خاص به دوران کودکی است اما بهیقین یک راه اجتنابناپذیر است که نمیتوان از آن غفلت کرد یعنی توجه به سینمای کودک و نوجوان و نمایش فیلم به صورت مدام برای آنها. ما تنها کشوری هستیم که نزدیک به هزار مرکز فرهنگی و هنری دارد و مجهز به سالن سینما و امکان نمایش فیلم است. ما و مدیران جشنواره کودک و نوجوان با امضای یک تفاهمنامه میتوانیم قدم بزرگی در راه اعتلای فرهنگ و هنر کشورمان برداریم. مثلا طی 5 سال فیلمهای سینمای کودک با تسهیلات آسان در اختیار مراکز فرهنگی و هنری قرار بگیرند و کانون هم در مقابل متعهد شود که این آثار تنها در مراکز فرهنگی و هنری نمایش پیدا کنند.
به گفته وی، تفاوت خاصی میان دغدغههای کانون و متولیان جشنواره کودک نیست و همه دغدغه فرهنگ و هنر دارند با این تفاوت که کانون تمام شاخههای فرهنگی و هنری را پوشش میدهد اما جشنواره فیلم کودک به طور تخصصی به پرورش یک هنر میپردازد.
سهم بچهها را از سینما کنار بگذارید
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تعامل بیشتر با سازمان های سینمایی خبر داد و گفت: به زودی با رئیس سازمان سینمایی و مدیر عامل فارابی دیداری خواهم داشت تا اعتباری جدا برای سینمای کودک قائل شوند و سهم بچهها را از سینما کنار بگذارند. کانون بهعنوان ارگانی که دغدغه کودکان و نوجوان را دارد پیشنهاد میکند که سهم مالی و معنوی سینمای کودک مشخص شود و ما دست هر کسی را در هر جای ایران که زبان و نیاز کودک را درک میکند به گرمی خواهیم فشرد.
بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با گرامیداشت نام پیامبر اکرم (ص) پدر آسمانی کودکان دنیا، از پانزدهم تا نوزدهم مهرماه برگزار خواهد شد.