تغییر اساسنامه فارابی برای استفاده از معافیت مالیاتی بود

به گزارش ایرانگرد نیوز، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ظهر امروز دوشنبه 18 شهریور با حضور در نشستی خبری درباره تغییر اساسنامه بنیاد سینمایی فارابی و دلایل آن به مساله بودجه سینما اشاره کرد و گفت: بنیاد سینمایی فارابی بودجه ای که برای حمایت از تولیدات سینمایی دریافت می کند بودجه اندکی است و اصولا بودجه سینما بودجه ناچیزی است از همین رو حمایت مالی از همه هنرمندان در سطوح مختلف با این بودجه سخت است.

 

وی در ادامه افزود: حالا در نظر بگیرید با همین بودجه اندک بحث مالیات نیز مطرح بود که بنیاد سینمایی فارابی باید مالیات را از همین بودجه اندک پرداخت می کرد. این در حالی است که اگر عنوان بنیاد به موسسه تبدیل می شد از پرداخت این مالیات معاف می شدیم به همین دلیل قرار شد قبل از اسم بنیاد عنوان موسسه بیاید تا مالیات ندهیم.

 

این مدیر سینمایی با اشاره به اینکه موضوع تغییر اساسنامه به دو سال پیش بر می‌گردد، توضیح داد: قرار بود سه نفر برای تغییر اساسنامه حضور داشته باشند که یک نفر از امضاکنندگان مسئول مستقیم سینمایی در وزارت ارشاد بود و آن یک نفر شخصیت حقوقی رئیس سازمان سینمایی است، یک نفر دیگر نیز از بنیاد سینمایی فارابی در تغییر این اساسنامه باید حضور می داشت که حسن نجاریان و آقای فداکار به عنوان شخصیت حقوقی حضور داشتند. بنابراین جواد شمقدری و حسن نجاریان به عنوان شخصیت های حقیقی در تغییر اساسنامه حضور نداشتند.

 

وی افزود: در وزارت ارشاد این بحث مطرح شد که اسم بنیاد سینمایی فارابی را عوض کنیم اما دو سال پافشاری کردیم تا عنوان بنیاد به موسسه تبدیل نشود و خوشبختانه موفق هم بودیم اما ماجرایی که اخیرا پیش آمد و نامه‌ای که کاملا اداری و غیر محرمانه بود توسط فرد یا افرادی منتشر شد. این افراد می دانستند با تغییر مدیریت سینمایی در دولت یازدهم جنگی علیه شمقدری به پا خواهند کرد از همین رو حسن نجاریان در برنامه تلویزیونی هفت توضیحاتی را ارائه کرد. اما این برنامه صحبت های نجاریان را به طور کامل پخش نکرد.

 

میرعلایی با اشاره به این مطلب که تلاش کردیم اسم بنیاد سینمایی فارابی حفظ شود، گفت: در مجامع مهم سینمایی دنیا سینمای ایران را با نام بنیاد سینمایی فارابی می‌شناسند و سال‌های سال مدیران مختلف سینمایی برای زنده نگه داشتن این اسم زحمت کشیدند بنابراین قرار نیست این عنوان را از دست بدهیم. ضمن این که معتقدیم این جنگ و جدال ها متاسفانه بر سر حسادت‌هایی است که در سینما اتفاق می افتد.

 

مدیرعامل بنیاد سینمایی در ادامه متذکر شد: وجه اشتراک سینمای ایران و سینماگران، بنیاد سینمایی فارابی است. اگر سینماگران در شرایط حساس امروز در جهت انصاف و نادیده گرفتن منافع شخصی خود به نفع سینما حرکت می‌کردند قطعا با مسائلی از این دست مواجه نمی شدیم.

 

میرعلایی در پایان درباره ادامه مدیریتش در فارابی گفت: خداوند لطف کرد و توانستم همراه با دوستان خود به مدت چهار سال در بنیاد سینمایی فارابی خدمت کنم. البته صحبت هایی مبنی بر بودن یا نبودن من شده است اما به هر تقدیر افتخار من امروز این است که فارابی ای که چهار سال پیش تحویل گرفتم با فارابی ای که امسال تحویل می دهم بسیار متفاوت و بهتر شده است. به هر حال من به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی آمادگی برای هر تصمیمی را دارم و اگر قرار باشم خدمت کنم به مراتب بهتر از چهار سال گذشته خدمت خواهم کرد و اگر کارشناسی مرا قبول کنند به هر مدیری که در فارابی بیاید با کمال میل مشاوره خواهم داد.

 

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …