به گزارش ایرانگرد نیوز، در ابتدای این مراسم که شامگاه چهارشنبه 27 شهریور ماه با حضور هنرمندان و تعدادی از مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد هومان اسعدی دبیر هفتمین جشنواره موسیقی جوان ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره خاطر نشان کرد: به اعتقاد من جشنواره موسیقی جوان می تواند پایدارترین جشنواره موسیقی کشور باشد چرا در آن تعدادی از استعدادهای جوان که آینده سازان موسیقی کشورمان هستند شرکت می کنند.
اضافه شدن بخش موسیقی کلاسیک غربی در جشنواره هشتم
وی خاطر نشان کرد: این جشنواره با وقفه ای 6 ساله با محوریت موسیقی اصیل ایرانی و مبنا قرار دادن دو پایه تکنوازی و تک خوانی برگزار شد. البته با توجه به اینکه موسیقی اصیل ایرانی و آشنایی با رپرتوار موسیقی ایرانی به عنوان پیش نیاز هر گونه فعالیت خلاقانه به حساب می آید محوریت اصلی این جشنواره تعریف و مشخص شد.
اسعدی ضمن ارائه گزارش آماری جشنوار ، تصریح کرد: امیدواریم جشنواره موسیقی جوان در سال آینده با شاخه های موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی باعث کشف و معرفی استعدادهای جوان کشورمان در زمینه موسیقی باشد. ما هم تمام تلاش خود را انجام می دهیم که رویکرد علمی و اصولی ما به این جشنواره بتواند در ارتقا موسیقی کشور ثمر بخش باشد.
خوشحالی مرادخانی از خوش یمنی عدد هفت
علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم با ابراز خرسندی از برگزاری این دوره از جشنواره بعد از توقف چند ساله ای که داشت ، گفت: چند روز قبل که در تالار رودکی شاهد اجراهای این جشنواره بودم به یاد روزهایی افتادم که هفتمین جشنواره موسیقی جوان را شروع کردیم. سال 69 هم که من وارد مرکز موسیقی شدم هفتمین جشنواره موسیقی فجر را آغاز کردیم و از آنجا که عدد هفت در فرهنگ ما عدد مبارکی است من این موضوع را به فال نیک می گیرم که دوره جدید کاری من در وزارت ارشاد مصادف با هفتمین جشنواره موسیقی جوان شده است.
وی با ابراز خوشحالی از حضور اساتید و داوران پیشکسوت در ترکیب هیات داوران خاطر تشان کرد: خوشحالم و حس خوبی دارم که می بینم کسانی که بهترین های موسیقی هستند داوران این جشنواره شده اند و با وجود این افراد، آنچه در مورد جنبه های مختلف یک جشنواره موسیقی نیاز است در نظر گرفته می شود. البته ای کاش شبکه ای وجود داشت بود که این امکان را می داد تا مردم به طور گسترده تری شاهد فعالیت هایی باشند که در این جشنواره اتفاق می افتد؛ ای کاش امکانی بود تا مردم ببینند ما در کشورمان با محوریت اصالت هایمان آزمونی در موسیقی داریم که غنی تر و پربارتر از آزمون هایی است که سراغ دارند.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جدایی جشنواره موسیقی جوان از کلیت جشنواره موسیقی فجر اتفاق بسیار مبارکی بود ، ادامه داد : چنین جشنواره هایی در جایگاه خودشان امکانی شدند تا به طور تخصصی تر از منظرشان موسیقی را ببینیم. من نیز همین جا قول می دهم که برگزار شدن این جشنواره را با دقت بیشتری پیگیری کنم.
معرفی نفرات برتر:
بخش تکنوازی قانون
هيات داوران اين دوره از جشنواره در بخش تكنوازي ساز قانون در رده سني” الف” 10 تا 15 سال تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به سيد پارسا ميراسدي از تهران به عنوان رتبه اول، تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي را به ستايش حامدي از تهران به عنوان رتبه دوم و تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي را آيناز راثي از تهران به عنوان رتبه سوم اهدا كردند.هيات داوران در بخش تكنوازي قانون در رده سني ب 16 تا 21سال هیچ یک از شرکت کنندگان را حائز رتبه نخست ندانستند و تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به گلناز اديب از تهران به عنوان رتبه دوم و ياسمن بياتي از تهران به عنوان رتبه سوم اهدا كردند.
در رده سني ج (22 تا 27سال) تكنوازي قانون داوران هفتمين جشنواره موسيقي جوان با اهداي تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي ، آفرين سادات نظري جو از تهران را به عنوان رتبه اول انتخاب كردند همچنين در اين بخش هيات داوران هيچ شركت كننده اي را حائز مقام دوم و سوم ندانستند
.
بخش تکنوازی عود:
هیات داوران این جشنواره، تندیس نقره ای، لوح تقدیر و جایزه نقدی این جشنواره را در گروه سنی”ب 16 تا 21 سال ” شاخه عود نوازی به ترتیب به یاسمین شاه حسینی از تهران، آریا لطیف پور از تهران و بهادر قدیمی از کرج اهدا کرد. همچنین در رده سنی”ج “، 21 تا 27 سال، شهریار جعفری از سمنان عنوان دوم و ایمان عینی خراسانی از رشت عنوان سوم شاخه عود نوازی را از آن خود کردند. این در حالی است که هیئت داوران در این بخش کسی را شایسته دریافت عنوان اول ندانست. هیات داوران در رده سنی “الف، 10 تا 15 سال هیچ یک از شرکت کنندگان را حائز کسب رتبه ندانست.
بخش تکنوازی سنتور
هيات داوران در بخش تكنوازي سنتور در رده سني “الف ” 10 تا 15 سال با اهداي تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي، كاوان كريمي از تهران را حائز رتبه اول، اميرعلي خليلي تهراني از تهران را حائز رتبه دوم و سيده مهسا سيدخاوري لنگرودي از قم را حائز رتبه سوم دانستند.
در بخش تكنوازي سنتور رده سني” ب “16 تا 21 سال هيات داوران تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي را به محمد صانعي مقدم از تهران به عنوان رتبه دوم اهدا و به طور مشترك تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي را به عليرضا حاجي علي شير از تهران و پارسا فردوسي از كرج اهدا كردند. هيات داوران همچنين در اين بخش شركت كننده اي را حائز رتبه اول ندانستند.
در رده سني” ج” 22 تا 27 سال تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه نقدي هيات داوران به كژوان ضياء الديني از تهران به عنوان رتبه اول، سيد حميد فروزان ابراهيمي از تهران به عنوان رتبه دوم و وصال صالحيان از سمنان به عنوان رتبه سوم تعلق گرفت. هيات داوران در بخش تكنوازی ساز سنتور رومينا ماهر از سمنان را در رده سني الف، به خاطر سن كم و توانمندي در نواختن ساز سنتور شايسته تقدير دانستند.
.
بخش تکنوازی تار
هيات داوران در بخش تكنوازي تار رده سني” الف” 10 تا 15 سال با اهداي تنديس نقره اي ، لوح تقدير و جايزه نقدي ، تارا پيراينده از همدان را به عنوان رتبه اول، آرين طوفاني از مشهد و محمدعلي نكيسايي از شيراز را به طور مشترك به عنوان رتبه دوم و روژان مشيري پور از تهران و پيمان اكبري از اهواز را به طور مشترك به عنوان رتبه سوم انتخاب كردند.
هيات داوران در رده سني “ب” 16 تا 21 سال تنديس نقره اي ، لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به رضا ابراهيمي كلاريجاني از قائم شهر به عنوان رتبه اول وامير احدي از ابهر به عنوان رتبه دوم اهدا كردند همچنين در اين بخش داوران به طور مشترك آرمان توكلي از اصفهان و عليرضا عقيقي از تهران را حائز رتبه سوم دانستند و تنديس نقره اي ، لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به اين نوازندگان اهدا كردند.
در رده سني” ج” 22 تا 27 سال نیز تنديس نقره اي ، لوح تقدير و جايزه نقدي هيات داوران به كيارش روزبهاني از تهران به عنوان رتبه اول، محمد ذاكر حسين از شيراز به عنوان رتبه دوم و گلشن دانش مزيان از تهران به عنوان رتبه سوم تعلق گرفت.
.
بخش تکنوازی سه تار
هيات داوران در بخش تكنوازي سه تار رده سني” الف” ، 10 تا 15 سال تنديس نقره اي ، لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به طور مشترك به محمد امين ملايي از تهران و همايون محمدي از كرمانشاه به عنوان رتبه دوم اهدا كردند. هيات داوران همچنين تنديس نقره اي ،لوح تقدير و جايزه نقدي خود را به طور مشترك به بهراد بنايي از تهران و وحيد فيض آبادي از تهران براي كسب عنوان سوم اهدا كردند. داوران در اين بخش هيچ شركت كننده اي را حائز رتبه نخست ندانستند. البته هيات داوران در اين بخش هيچ يك از شركت كنندگان را حائز رتبه اول ندانستند.
در رده سني” ب” ، 16 تا 21 سال تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه داوران به طور مشترك به نازنين اتابكي از كرمانشاه و اميررضا پاك نژاد از تهران به عنوان رتبه دوم و راميز اسمعيلي گوگ تپه از اردبيل به عنوان رتبه سوم تعلق گرفت.همچنين هيات داوران در اين بخش هيچ شركت كننده اي را حائز رتبه نخست ندانستند.
در رده سني “ج” ، 22 تا 27 سال هيات داوران ميثم جهاني اسد از اسد آباد را حائز كسب رتبه اول، بهرنگ حكيمي پور از كرج و رامين روشندل از تهران را مشتركا حائز كسب رتبه دوم و كيارش خداشناس از كرج و روناك محرابي نسب از تهران را مشتركا حائز كسب رتبه سوم دانستند و تنديس نقره اي، لوح تقدير و جايزه خود را به اين نوازندگان اهدا كردند
.
بخش تکنوازی کمانچه
هیئت داوران این جشنواره، در گروه سنی “الف” ، 10 تا 15 سال شاخه کمانچه نوازی به ترتیب کیهان فتحی خلف بادام از شهریار، میانا عالمی از ساری و سارا کنگرلو از تهران را به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی کرد.
در رده سنی”ب” 16 تا 21 سال شاخه کمانچه نوازی نیز هیئت داوران تندیس نقره ای، لوح تقدیر و جایزه نقدی این جشنواره را به سهیل فدایی از سمنان به عنوان نفر اول، سید ابراهیم علی حسینی از کاشان برای کسب مقام دوم و عنوان سوم این بخش را مشترکا به بنیامین ناصری دیمان و سارا هستی هر دو از تهران اهدا کرد.
در رده سنی”ج”، 22 تا 27 سال بخش کمانچه نوازی نیز هیئت داوران عنوان اول را به طور مشترک به المیرا مردانه و چکاد فشارکی هر دو از تهران، عنوان دوم را به سید مهبد نبوی تهرانی از آمل و عنوان سوم را مشترکا به سید احسان حسینی و مهرزاد اعظمی کیا هر دو از اصفهان اهدا کرد.
بخش تکنوازی نی
هیات داوران این جشنواره در رده سنی”الف”، 10 تا 15 سال و در شاخه نی نوازی ، به ترتیب رضوان پور اسماعیلیان گهرتی از آباده و لاله عباسی از ساری را شایسته کسب عنوان ها اول و دوم معرفی کرد. این در حالی بود که هیات داوران هفتمین جشنواره موسیقی جوان هیچ یک از شرکت کنندگان این بخش را شایسته دریافت عنوان سوم ندانست.
در رده سنی” ب” 16 تا 21 سال این شاخه نیز به ترتیب مهران قاسمی فلاورجانی از فلاورجان، حسام رایگان از قزوین و سیاوش محمدی نودهی از کرج عناوین اول تا سوم را کسب کردند. هیات داوران این جشنواره در رده سنی “ج” 22 تا 27 سال نیز به ترتیب سید علی حسینی آقا بابایی از قزوین، محمد نقوی از مشکین شهر و سیاوش اسدپور از شهریار را به عنوان نفرات اول تا سوم شاخه نی نوازی معرفی کرد.
.بخش آواز
در رده سنی ” الف” 15 تا 21 سال شاخه آواز هفتمین جشنواره موسیقی جوان به ترتیب امین جباری کلخوران از تهران و صادق روغنی از دزفول به عنوان نفرات دوم و سوم، تندیس نقره ای، لوح تقدیر و جایزه نقدی این جشنواره را دریافت کردند. این در حالی بود که هیات داوران در رده سنی«الف» شاخه آواز هیچ شرکت کننده ای را شایسته دریافت عنوان اول ندانستند.
در رده سنی “ب” 22 تا 27 سال شاخه آواز نیز هیات داوران به ترتیب محمود صالحی از آمل، علی رضا جعفرزاده قهدریجانی از تهران را به عنوان نفرات اول و دوم و پویان عبدی راد از آمل و بهنام محمودی چمه از کرمانشاه مشترکا عنوان سوم این بخش را کسب کردند.
معرفی ستاره هفتمین جشنواره موسیقی جوان
در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره موسیقی جوان تارا پیراینده ضمن کسب عنوان اول شاخه تار نوازی گروه سنی ” الف ” 10 تا 15 سال به عنوان پدپده جشنواره نیز معرفی شد.
تارا پیراینده جایزه نقدی خود را که به مبلغ دو میلیون تومان تعیین شده بود در حرکتی انسان دوستانه به کودکان سرطانی اهدا کرد. انجمن موسیقی ایران نیز جایزه ویژه ای را به این نوازنده نوجوان اهداء کرد.
در حاشیه
در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره موسیقی جوان که اجرای آن بر عهده سید عباس سجادی بود ، حمید شاه آبادی، علی رضا پاشایی، هومان اسعدی، علی ترابی ، حسین علیزاده، شهرام ناظری، رامبد صدیف، مجید کیانی، داریوش طلایی، کیخسرو پورناظری، صدیق تعریف، علی قمصری، سعید شریفیان، رشید وطن دوست، رازمیک اوهانیان نیز حضور داشتند.
اجرای دو برنامه موسیقی با هنرمندی وحید تاج(خواننده)، احمد مستنبط(تنبک) و پویا سرایی(سنتور) و تکنوازی برگزیدگان دوره هفتم از دیگر بخش های مختلفی بود که در مراسم اختتامیه برگزار شد.
در ادامه مراسم اختتامیه ، سید عباس سجادی حکم هشتمین دوره جشنواره موسیقی جوان را که توسط علی مراد خانی صادر شده بود قرائت کرد و هومان اسعدی به عنوان دبیر دوره بعدی این جشنواره معرفی شد.