هنرمندان کره‌ای در فرهنگستان هنر چای نوشیدند

به گزارش ایرانگرد نیوز، رواق هنر فرهنگستان هنر با ستون‌های حجاری‌شده مرمرین و حوض فیروزه‌اش در دل کهن‌ترین خیابان شهر تهران جا خوش کرده و “دروازه بهشت” آن دروازه‌ای است برای ارتباط و تعامل هنرمندان با مردم. فضایی که طراحی شد تا هنرمندان بیایند و در دل مردم قرار گیرند و برای آنها هنرهای خود را ارائه کنند. فضایی که هنرمندان بنشینند و با مردم صحبت کنند. خواه این هنرمندان ایرانی باشند و خواه خارجی.

 

حال این روزها، رواق با ساخت خانه‌ای نمادین شاهد هنرنمایی هنرمندان کره‌ای است.

 

 

هیات اعزامی هنرمندان کره‌ای که از روز شنبه 25 شهریور به تهران آمدند مرکب از هفت نفر هستند. خانم “جی‌های‌کیم” استاد دانشگاه هنر سئول و نویسنده کتاب‌های کودکان که در این پروژه نماینده هنرمندان کره‌ای و مسوول گروه اعزامی به ایران است، خانم “کوم‌سوک کیم”، هانگ کین مدرس تاریخ و مدیریت هنر، آقای “سانگ یونگ‌چی” هنرمند هنر مدرن، خانم “هسوگ یانگ” نقاش، خانم “هسوگ چون” کارشناس فرهنگ‌های آسیایی، آقای “هانگ مین‌کین” سازنده مجسمه‌های محیطی و “هسونگ یونگ” هنرمند عرصه تئاتر اعضای این گروه هستند.

 

صبح امروز، سوم مهرماه این هنرمندان در سالن همایش فرهنگستان هنر در حضور مخاطبان هنرشان نشسته و به ارائه گزارش در مورد آنچه که در این چند روزی که در ایران بوده‌اند، انجام داده‌اند پرداختند.

 

 

در ابتدای این برنامه جی‌های کیم، هدف از این سفر را برقراری ارتباط میان هنرمندان کره‌ و ایران ذکر کرد و گفت: نخستین هدف ما ارتباط فرهنگی میان دو کشور است و علاقه‌مندیم هنرهای خود را به ایران نشان داده و از هنرهای ایرانی نیز بهره‌مند شویم.

 

وی با ذکر این جمله که برای اولین‌بار از طریق آثار سینمایی ایران با هنرهای ایرانی آشنا شده و برای آگاهی بیشتر در حدود یکصد هنرمند برجسته ایرانی در رشته‌های مختلف هنری را مورد بررسی قرار داده است، ادامه داد: زبان تعامل میان مردم جهان، هنر است که هرکدام پیامی خاص را در خود جای داده است. من با دیدن آثار سینمایی ایران علاقه‌مند شدم تا دیگر هنرمندان ایرانی را بشناسم و حال با سفر به ایران می‌توانم از نزدیک با آنان آشنا شوم.

 

این هنرمند کره‌ای ادامه داد:‌ در این پروژه که به مدت یک هفته به طول انجامید شش نفر از هنرمندان کره‌ای مرا همراهی کردند. در طول این هفته ما سعی کردیم با ساخت خانه‌ای نمادین که به‌عنوان خانه خود در ایران می‌دانیم، میزبان مردم ایران باشیم و برخی از هنرهای جدید و مفهومی را که در کره وجود دارند به مردم ایران نشان دهیم.

 

 

وی بیان کرد: خانه کوچک کره‌ای که در رواق هنر در طی دو روز توسط این هیات هفت نفره ساخته شد، بدنه‌اش از جنس الوار بود که با بست‌های فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند. این امر قابلیت حمل آن را ایجاد می‌کند و سقف آن نیز از تورهای فلزی که با بست‌های زرد پلاستیکی توسط هنرمندان فراهم شده است، ساخته شد.

 

این هنرمند کره‌ای در پایان سخنان خود گفت:‌ شباهت‌هایی به لحاظ سبک و شیوه در هنر مینیاتور ایران و کره وجود دارد اما آنچه در نگاره‌های ایرانی مشاهده کردم بیشتر به داستان‌های اساطیر و شاهان ایران مربوط می‌شود، حال آنکه موضوع مینیاتورهای کره‌ای براساس داستان زندگی مردم عادی نقش بسته است.

 

جی‌های کیم به ساخت تونل پلاستیکی بی‌رنگی اشاره کرد که برای سفر میان شرق و غرب تهیه شده است و در مورد آن توضیح داد: در دومین روز یک تونل که از جنس مشمع بی‌رنگ بود و توسط دو پنکه و چراغ‌های رنگی آذین شده بود، به این خانه نمادین متصل و به نمایش درآمد. ما ساخت خانه‌ را انتخاب کردیم زیرا خانه غیر از آنکه محلی امن برای ساکنان خانه است، مکانی است که شما می‌توانید از مهمانان خود پذیرایی کنید حال ما برای این خانه در روزهای مختلف برنامه‌هایی را تدارک دیدیم و این خانه نمادی برای ماست که میزبان مردم و هنرمندان ایرانی باشیم و تونلی که توسط پنکه‌ها برپا شده و به این خانه متصل شده به مفهوم راهی است که پیوند هنرمندان ایران و کره را نشان می‌دهد.

 

 

سانگ یونگ‌چی مجری طرح روز سوم حضور هنرمندان کره‌ای در فرهنگستان هنر سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: روز سوم سطح خانه با پارچه‌های مشکی و قسمت داخلی خانه نیز با پارچه‌های نارنجی پوشانده شد و شیارهای عمودی از بالا به پایین برای اجرای نمایش ایجاد شد. سپس من که در زمینه مدیاآرت، دیجیتال‌آرت، گرافیک، انیمیشن، ویدیو و ربات کامپیوتری تخصص دارم و از عناصر موجود در طبیعت برای ساخت موسیقی استفاده می‌کنم از صدای محیطی تهران برای ساخت موسیقی استفاده کردم و دو هنرمند دیگر نیز از داخل این خانه از طریق شیارهای ایجاد شده با دست، پا و صورت‌های خود به اجرای نمایش کوتاهی پرداختند.

 

در ادامه مسعود ناصری، مدیر موسسه صبای فرهنگستان هنر گفت: پروژه‌ای که امروز هنرمندان کره‌ای در مورد آن صحبت کردند برنامه‌ای است که از 3 سال پیش شروع شد یعنی وقتی که ما متوجه شدیم که گروه‌هایی از هنرمندان کره‌ای دوست دارند در ایران به ارائه برنامه بپردازند به همین خاطر با موسسه “آرگو” کره تفاهم‌نامه همکاری امضا کردیم.

 

وی ادامه داد:‌ سال پیش برنامه‌ای اجرا شد با نام “سوغات” که هنرمندان دو کشور از فرودگاه “گوانگ‌جو” تا فرودگاه امام خمینی (ره)، سفر کردند و آنچه از این سفر برداشت کردند تحت عنوان سوغات به همدیگر هدیه دادند.

 

ناصری به پروژه‌ای که امسال تعریف کرده‌اند اشاره کرد و گفت: امسال پروژه “دوستی با مردم شهر تهران” را تعریف کردیم که این هنرمندان کره‌ای به خاطر همین پروژه به ایران آمدند و به ارائه هنر خود در رواق هنری فرهنگستان هنر پرداختند.

 

مدیر موسسه صبا در پایان سخنان خود بیان کرد: ما چندین و چند برنامه دیگر نیز با هنرمندان خارجی داشته و داریم که از آن جمله می‌توان به نمایشگاه نقاشیخط 6 هنرمند آلمانی، نمایشگاه هنرمندان افغانستانی و چندین مورد دیگر اشاره کرد.

 

در پایان این مراسم هنرمندان کره‌ای میزبان مهمانان ایرانی خود بودند و با غذاهای کره‌ای از آنها پذیرایی کردند و مراسم چای معروف کره‌ای را هم اجرا کردند.

 

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …