ایرانگرد نیوز ـ نخستین جلسه شورای هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت در مکه مکرمه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر در نخستین جلسه شورای هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری در مکه، وظیفه کارگزاران حج را دفاع از حقوق زائر دانست و گفت: زائر باید احساس راحتی بیشتری کند لذا هر چه از فرصت خدمتگزاری به ضیوفالرحمن، بیشتر استفاده کنیم، خداوند برکاتش را بیشتر شامل حال خواهد کرد.
سرپرست حجاج ایرانی با یادآوری اینکه مدیران و روحانیون کاروانها بر طبق برنامه از پیش تعیینشده و دستورالعملها اقدام به اداره جلسات کاروان نمایند، بر رعایت حال زائران تاکید کرد و گفت: مدیران و روحانیون کاروانها طوری برنامهها را جلو ببرند که زائران، خسته و دچار استرس نشوند.
بر طبق این گزارش، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اعلام اینکه برنامه زمانبندی عمره ۹۳ – ۹۲ و حج ۹۳ در موسم حج ۹۲ نهایی میشود، گفت: طی چندین جلسه که با مسئولان مربوطه عربستان سعودی داشتهایم، پذیرفتند که عملیات عمره آتی برای زائران ایرانی از ماه صفر انجام شود لذا امید داریم که پروازهای عمره از نیمه صفر شروع شود و ثبتنام را نیز از دهه اول محرم آغاز کنیم.
وی درباره زمان پیشبینی شده برای عمره ۹۳ – ۹۲ نیز گفت: در نظر است که یک بسته ۱۰ روزه، ۵ روز مدینه و ۵ روز مکه، داشته باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت بر انجام آسیبشناسی موسم حج در حین عملیات تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه زمانبندی حج سال ۹۲ در حین عملیات حج امسال بسته میشود، زمانی نداریم که آسیبشناسی عملیات حج امسال را به بعد از موسم حج موکول کنیم لذا با آسیبشناسی گزارشهایی که در زمینه امور حمل و نقل و مسکن زائران وجود دارد، ساختمانهایی که بر اساس گزارشهای بازرسی نامناسب بودهاند را از رده خارج کرده و در حج سال آتی برای اسکان زائران کشورمان در نظر نمیگیریم.
اوحدی با اشاره به روانی عملیات حج ۹۲، یادآور شد: شرکتهای حمل و نقلی که طرف قرارداد برای جابجایی زائران ایرانی هستند اما از عهده فراهم نمودن خدمات مورد نیاز زائران ایرانی برنیامده و گزارش منفی درباره نحوه خدمترسانی آنها زیاد است نیز در صورتی که برای حل مشکل اقدام نکنند از گردونه قراردادهای حج سال آینده خارج میشوند.
بر طبق این گزارش، مسعود مجردی، رئیس ستاد مکه سازمان حج و زیارت نیز همدلی و تعامل میان مسئولان ستادهای اجرایی و بعثه مقام معظم رهبری در حوزه اجرا و فرهنگ در عملیات حج ۹۲ را مثالزدنی توصیف کرد و در اشاره به تلاشها برای افزایش خدمترسانی به زائران در مشاعر مقدسه، از اموری نظیر مفروش شدن کلیه خیمهها با فرش، برقرسانی به خیمهها، تهیه فریزر برای کاروانها و … نام برد.
وی با اشاره به تاکید رئیس سازمان حج و زیارت بر روی تنوع غذایی زائران، گفت: هیئتی در حال بررسی بر روی تنوع غذایی هستند. همچنین تهیه متمرکز میوه نیز که از اولینهای حج ۹۲ است با رعایت سه پارامتر کیفیت، کمیت و توزیع به موقع انجام شده است.
بر طبق این گزارش، غلامرضا رضایی، رئیس دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان سعودی نیز با اعلام اینکه عملیات حج سال ۹۲ با پشتوانه ۲۰۰ قرارداد با نهادها و موسسات کشور میزبان برای تامین کالا و خدمات مورد نیاز زائران به پیش میرود، گفت: فقط ۲۰ قرارداد از این تعداد، درباره جابجاییهای درون شهری، بین شهری، مشاعر، ویژه جانبازان و انتقال بیماران است.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ دستگاه اتوبوس برای نقل درون شهری زائران ایرانی در مکه مکرمه به کار بسته شده است، گفت: ۲۳۰ دستگاه از این اتوبوسها نو هستند. برای نقل جانبازان نیز شرکت حملونقل مربوطه، ۱۰ دستگاه اتوبوس مخصوص نقل درون شهری و بین شهری جانبازان وارد کرده که در کنار ۵ دستگاه قبلی، در حال حاضر ۱۵ دستگاه اتوبوس در خدمت کاروان ویژه جانبازان است.
این گزارش میافزاید: دکتر نادری، رئیس بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه مکرمه با اعلام اینکه آمار تعداد زائران فوت شده در مکه به ۵ نفر رسیده است، گفت: تا کنون ۶۵ نفر در سیسییو در مکه بستری شده و ۲۴ نفر برای درمان به بیمارستانهای سعودی منتقل شدهاند.
دکتر حشمتالله قنبری همدانی، معاون توسعه و منابع انسانی بعثه مقام معظم رهبری نیز با بیان اینکه مجالس انس و معرفت با حضور زائران کشورمان باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار شده است، گفت: همچنین برنامهریزی دقیقی برای امور مربوط به مراسم برائت از مشرکین و دعای عرفه پیشبینی شده است.
علیرضا بیات، مدیرکل منابع انسانی بعثه مقام معظم رهبری نیز فضای کاری در عرفات برای برپا نمودن چادرهای زائران کشورمان را روان و بدون مشکل گزارش کرد.
بر طبق این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدی، مدیرکل آموزش معاونت امور فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز به تهیه نرمافزارهای آموزشی و ویدئو پروژکتور برای اقامتگاههای زائران کشورمان جهت اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که توسعه فعالیتهای قرآنی بیش از پیش مدنظر روحانیون کاروانها قرار داشته باشد.