تاکید بر استفاده از ظرفیت کمیسیون فرهنگی مجلس برای پیشبرد برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی

تاکید بر استفاده از ظرفیت کمیسیون فرهنگی مجلس برای پیشبرد برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بر استفاده از ظرفیت مناسب کمیسیون فرهنگی مجلس در پیشبرد برنامه‌های این سازمان تاکید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مسعود سلطانی‌فر در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به تشریح اقدامات ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ایام نوروز پرداخت و گفت: ابتدای بهمن سال گذشته مصوبه تشکیل ستاد مرکزی  هماهنگی خدمات سفر با حضور وزارت کشور، وزارت راه وشهر سازی، وزارت بهداشت و درمان، جمعیت هلال احمر و سازمان امداد و نجات، سازمان هواشناسی، سازمان صداو سیما، امداد خودرو، وزارت آموزش و پرورش، شرکت فرودگاه ها، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان راهداری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و … تشکیل شد.

وی با بیان اینکه این ستاد همزمان در استانها به ریاست استاندار و با هماهنگی و مشارکت وزارت کشور فعالیت خود را از 25 بهمن سال گذشته برای خدمات رسانی به مسافران آغاز کرد افزود:  با وجود مشکلات و اوضاع نامساعد جوی خدمات مناسبی ا زسوی ستاد به مسافران و گردشگران نوروزی ارائه شد.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس ظرفیت بسیار خوبی برای کمک به پیشبرد فعالیت‌ها و برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است، افزود: تعطیلات نوروزی در کشور ما طولانی‌ترین تعطیلات آغاز سال نو در جهان است که با حجم بسیار زیاد مسافرت همراه است.

رئیس سازمان میراث‎‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ادامه داد: بر خلاف سالهای گذشته که مبنای آمارگیری سفر در کشور،

نفر-سفر بود، امسال با توجه به ا لگوی سازمان جهانی گردشگری، اقامت  مبنای آمارگیری قرار گرفت.

سلطانی‌فر، اقامت را مبنای آمارگیری سفر در نوروز سال جاری دانست و تصریح کرد: آمار موجود هم نشان‌دهنده تمامی اقامت‌ها و سفر نیست اما براساس آمارگیری ستاد هماهنگی خدمات سفر در نوروز سال 93 حدود 57 میلیون اقامت صورت گرفته است.

سلطانی‌فر تصریح کرد: تعداد بازدیدکنندگان از مراکز تاریخی و تفریحی که ثبت شده 30 میلیون و 9500 نفر بود.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه به حجم بسیار بالای مسافران نوروزی و محدود بودن ظرفیت‌های اقامتی کشور اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه در شهر مشهد و جزیره کیش هتل‌هایی با امکانات خوب موجود است اما در نیازسنجی از مسافران نوروزی این مطلب روشن شد که گردشگران داخلی به اقامت درهتل‌های 2و3 ستاره تمایل بیشتری دارند.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی در جمع نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی  از سفرهای نظارتی خود  به 10 استان در ایام تعطیلات نوروز خبر داد و گفت: کمبود هتل در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و چند استان دیگر محسوس است.

سلطانی‌فر هماهنگی بین 28 سازمان و وزارتخانه را در ارائه خدمات مناسب گردشگران ضروری دانست و تصریح کرد: براساس اطلاعاتی که از توراپراتورها دریافت کرده‌ایم، پس از مذاکرات مثبت و سازنده 1+5 تورهای آمریکایی و اروپایی بسیاری برای بازدید از جاذبه‌های بی‌نظیر کشور ما اعلام آمادگی کرده‌اند.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه به جاذبه‌های میراث فرهنگی، طبیعی و معنوی کشور اشاره کرد و گفت: ایران از نظر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی جزء 10 کشور اول دنیاست و از نظر امنیت هم جزء 20 کشور امن دنیا برای گردشگران محسوب می شود.

وی یادآور شد: در چشم‌انداز 1404، پیش‌بینی شده است که 20 میلیون گردشگر خارجی از کشور ما دیدن کنند که لازمه تحقق این امر توجه ویژه به زیرساخت‌ها و امکانات روز گردشگری است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مباحث مربوط به حوزه میراث‌فرهنگی گفت: از سال 1309 تاکنون فقط 32 هزار اثر تاریخی یعنی حدود 3 درصد از این آثار در کل کشور شناسایی و کمتر از 1 درصد آنها مورد مرمت قرار گرفته‌اند بی‌شک اگر این روند ادامه پیدا کند شناسایی و مرمت آثار تاریخی نیازمند قرن‌ها زمان است.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی گفت: علت روند کند شناسایی و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی کشور منابع محدود دولتی و عدم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی است.

وی در ادامه براستفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای احیاء، مرمت و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی تاکید کرد و افزود: بخش خصوصی با اجرای طرح‌های مورد تایید بر اساس استاندارهای سازمان با حفظ هویت و اصالت این بناها می تواند در حفظ، احیا و بهره برداری از این مواریث نقش تاثیرگذاری داشته باشد.

سلطانی فر همچنین به تشریح موضوع الواح هخامنشی پرداخت و گفت:  در سال 1316 براساس تواقفنامه‌ای که بین دولت وقت ایران و موسسه شرق شناسی شیکاگو به امضاء رسید، حدود 30 هزار قطعه از الواح هخامنشی شامل لوح کامل و قطعات کوچک برای بررسی به این مرکز منتقل شد، تعدادی از این الواح در سه مرحله به ایران بازگردانده شد، 179 قطعه از الواح در سال 1327، سال 1350 مقادیری از خرده الواح و سال 1383 تعداد 300 لوح کامل به کشور بازگردانده شد، اما بخش قابل توجهی از این میراث باستانی همچنان در موسسه شرق شناسی شیکاگو نگهداری می شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه تاکنون دو دادگاه برای بررسی پرونده الواح هخامنشی ایران تشکیل شده است افزود: در دادگاه اول  رای به نفع کشور ما صادر نشد اما در دادگاهی که 8 فرورین ماه سال جاری تشکیل شد حکم دادگاه بدوی مبنی بر حراج الواح هخامنشی و پرداخت غرامت شکایت کنندگان محل درآمد این حراج نقض شد.

سلطانی‌فر تصریح کرد: براساس حکم دادگاه اولیه در آمریکا که براساس شکایت خانواده‌های قربانیان انفجار ناشی از یک حادثه تروریستی در سال 1997  صادر شده بود، االواح هخامنشی ایران باید به نفع شاکیان حراج و به‌ عنوان غرامت در اختیار آنها قرار می‌گرفت که این رای 8 فروردین امسال شکسته شد و این الواح در حال حاضر در اختیار مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو است و حتی اگر طرف مقابل تقاضای تجدیدنظر در رأی دادگاه را بدهند براساس استدلالهای تیم حقوقی باز هم دادگاه بعدی انشاالله به نفع ما خواهد بود.

در ادامه این دیدارسالک نماینده مردم اصفهان، سید رمضان شجاعی کیاسری نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، لاله افتخاری نماینده مردم تهران، نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد، علی مطهری نماینده مردم تهران، حجت الاسلام و المسلمین آشتیانی نماینده مردم قم، سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین و حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نظرات خود را پیرامون سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح کردند.

در پایان جلسه نیز در خصوص وضعیت صنایع دستی کشور و لزوم برنامه ریزی دقیق برای تولیدات بیشتر در این بخش و فراهم آوردن فرصت اشتغال مناسب با استفاده از ظرفیت های فراوان صنایع دستی بحث و تبادل نظر بعمل آمد.

اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نیز آمادگی خود را برای کمک به حل مشکلات سازمان و اصلاحات قوانین و مقررات موجود و کمک به تأمین منابع مالی بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اعلام کردند.

Check Also

رونمایی از لوح ثبت جهانی برنامه ملی پاسداری هنر خوشنویسی در کاخ گلستان

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب در سایه قلم …