بانک مرکزی در بخشنامه ای به شبکه بانکی کشور اعلام کرد، صنایع دستی تولید داخل باید در سبد جوایز غیرنقدی بانکها قرار بگیرد.
بانک مرکزی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به صنایع دستی در سبد جوایز غیرنقدی بانک ها اعلام کرد: بانک ها نسبت به طرح استفاده از کالاهای صنایع دستی در سبد جوایز غیرنقدی سپردههای قرضالحسنه پسانداز اهتمام بیشتری ورزند.
این بانک در بخشنامه ای ضمن معرفی بانک های ملی و سپه به عنوان بانک های برگزیده در طرح استفاده از کالاهای صنایع دستی در سبد جوایز غیرنقدی سپردههای قرضالحسنه پسانداز اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران با هدف ترویج و اشاعه بیشتر کالاهای فرهنگی ایرانی اسلامی در سطح جامعه و ارتقای تولید و فروش صنایع دستی که آمیزهای از هنر و صنعت است، همواره از این بانک و شبکه بانکی کشور درخواست داشته است تا صنایع دستی ساخت صنعتگران داخلی در شمول جوایز قابل اعطا به سپردههای قرضالحسنه پسانداز منظور شود.
در این ارتباط سازمان مذکور «طرح استفاده از کالاهای صنایع دستی در سبد جوایز غیرنقدی سپردههای قرضالحسنه پسانداز طی سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲» را با عاملیت بانکها به مورد اجرا گذاشته و طی نامه شماره ۸۶۶/۱۳/۹۳۲ مورخ ۹۳٫۰۷٫۰۱ به عنوان ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ملی ایران و بانک سپه را به عنوان بانکهای برگزیده مجری طرح مذکور، معرفی نموده است. انتظار دارد سایر بانکها نیز اهتمام و اراده بیشتری برای مشارکت در این نوع طرحها معمول نمایند.
با عنایت به مراتب مذکور و پیرو بخشنامه شماره ۳۸۶۰۹۵/۹۲ مورخ ۹۲٫۱۲٫۲۸ این بانک، مجددا و مؤکدا توصیه میشود تا صنایع دستی ساخت صنعتگران داخلی در زمره جوایز قابل اعطاء به سپردههای قرض الحسنه پس انداز (موضوع بند «ت» ماده (۶) دستورالعمل اعطای جوایز به سپردههای قرض الحسنه پسانداز (ریالی-ارزی) منظور شود تا انشاا… شاهد ارتقای جایگاه میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور عزیزمان در نظام اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن باشیم.
در خاتمه، یاداور می شود در راستای ترویج و اشاعه کالاهای فرهنگی ایرانی اسلامی، لازم است موانع و چالشهای فراروی جهت افزایش مشارکت در امر یادشده به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران منعکس شود.