کاظم راستگفتار کارگردان سینما و تلویزیون درباره پروژه تلویزیونی “نون خامهای” به خبرنگار مهر گفت: ساخت این سریال همچنان متوقف و حسرت بزرگی به دل بنده و دوستانی که در این پروژه کار میکردند، مانده است. اکنون تلویزیون بودجه ندارد و گویا حالا حالاها اتفاق تازهای رخ نمیدهد.
تماشای سه فیلم با یک بلیت
وی افزود: از این رو در حال پیش تولید فیلم سینمایی “سفر کیمیا” هستم که به تازگی پروانه ساخت خود را به تهیه کنندگی عباس اکبری گرفته است. این فیلم درونمایهای طنز دارد، فضای آن انسانی است و اشک مخاطبان را هم درمیآورد. در واقع آنها با خرید یک بلیت انگار سه فیلم تماشا میکنند.
این فیلمساز درباره دلیل انتخاب این اسم توضیح داد: کیمیا هم اسم یکی از شخصیتها است و هم مادهای است که وقتی به مس میزنند طلا میشود. مردم با تماشای این فیلم یک شکم سیر میخندد، یک دل سیر گریه میکنند و با یک دنیا مسایل انسانی روبرو میشوند. آن هم در جامعهای که دلار چهار هزار تومان قیمت دارد، 12 میلیون پرونده قضایی در جریان قوه قضائیه است، پول هم معیار همه چیز شده و بیش از 25 هزار نفر هر سال در تصادفات رانندگی میمیرند.
پند دادن به مخاطبانی که رکورد صفتهای بد را زدهاند
راستگفتار تصریح کرد: در روزگاری که ما رکورد هرچه صفت بد را زدهایم، این فیلم حرفهای پندآموز فراوانی دارد. طرح این فیلم متعلق به اکبری است و فیلمنامهاش را نیز با کمک هم مینویسیم.
وی از ورود به مرحله انتخاب بازیگران این فیلم خبر داد و افزود: “سفر کیمیا” فیلمی پر بازیگر است که ما با بازیگران شاخص سینمای ایران برای ایفای نقش در آن صحبت میکنیم همچنین به بازیگران جدید و با استعداد نیز نیاز داریم چراکه ریتم کار تند است و دائما حس و حال کار عوض میشود.
او خود را یک کمدیساز معرفی کرد و ادامه داد: در حالی که فیلمهای من همگی خنده دار هستند، این فیلم یک تجربه جدید است که بدانیم چطور میتوانیم در سالن سینما هم تماشاگر را بخندانیم و هم باعث شویم از چشمانش اشک بیاید.
با یک فیلم بهار نمیشود
کارگردان فیلم سینمایی “چک” در تشریح اهداف خود برای ساخت این فیلم گفت: میخواهیم وضع سینمایی را که دوستان دوره قبل با سیاست گذاریهای بدشان تقریبا نابودش کردند، خوب کنیم. یکی از مهمترین رسالت های یک فیلمساز این است که خودش را برای مملکتش بداند و ما تلاش میکنیم اعتماد تخریب شده مردم به سینما را اعاده کنیم. البته این اتفاق همت جمعی میطلبد و با یک فیلم بهار نمیشود. در صورت همکاری دیگران سینمای ما میتواند سرپا بایستد.
راست گفتار تأکید کرد: ما “سفر کیمیا” را برای جشنواره فیلم فجر تولید میکنیم و فیلم احتمالا 15 تا 20 روز دیگر کلید میخورد. 65 درصد لوکیشنها خارجی و 35 درصد آنها داخلی است و طی 40 تا 45 جلسه در تهران فیلمبرداری میشود.
وی در انتها بیان کرد: امیدوارم مسئولان و همکاران اگر میتوانند به ما کمک کنند و اگر کمکی نمیکنند، سنگ نیندازند تا ما بتوانیم با آرامش و در جاده بدون دستانداز جلو برویم.