مهدی آذرسینا که به تازگی تالیف کتاب “شعر یا موسیقی” را به اتمام رسانده است بیان کرد: بعد از پایان مراحل تالیف این کتاب به زودی توسط انتشارات سروش منتشر میشود، تصمیم دارم در قالب یک سری کنسرت پژوهشی آنچه را در این کتاب برای علاقهمندان موسیقی ارائه دادم در قالب کنسرتهای پژوهشی اجرا کنم که می تواند کمک بسیار خوبی برای علاقه مندان موسیقی در جهت فعالیتهای پژوهشیشان باشد.
وی ادامه داد: در برنامه ریزی هایی که برای این کنسرت پژوهشی انجام داده ام قرار بر این است که بخشی از برنامه به مطالب کتاب جدید همراه با سخنرانی و بخش دیگر به کارهای دیگرم در حوزه نوازندگی و خوانندگی اختصاص داشته باشد که در هر نوبت به شکل مجزا شمایل متفاوتی از آثار موسیقایی خودم و همچنین کتاب جدید به مخاطب ارائه خواهد شد. البته نوع ترکیب بندی سازها و تعداد نفرات بستگی به حال و هوای مطلبی دارد که می خواهم در آن کنسرت به مخاطبان ارائه دهم از این جهت تصور می کنم این برنامه ها، کنسرت های خوبی برای پژوهشگران موسیقی میشود.
این پیشکسوت موسیقی ایرانی درباره کم کاری این سالهای پیشکسوتان موسیقی تصریح کرد: تعدادی از هنرمندان موسیقی هستند که به دلیل کهولت سن دیگر توانایی نوازندگی و اجرای زنده در کنسرت ها را ندارند از این جهت بیشتر فعالیتهای خود را معطوف به کارهای پژوهشی و تالیفی می کنند که همین امر نیز می تواند برای هنرمندان جوان موسیقی ثمربخش باشد اما برخی از موسیقدان ها هستند که به دلیل ورود برخی از فرصت طلبان دیگر تمایلی به فعالیت ندارند چرا که اقدامات برخی از این فرصت طلبان در موارد بسیار موجب رنجش پیشکسوتان شده است از این جهت ترجیح می دهند تا بیرون از گود به فعالیت ادامه دهند.
آذرسینا گفت: به اعتقاد من کناره گیری تعداد زیادی از پیشکسوتان هنرمند از موسیقی به خاطر تغییر شرایط سیاسی و مسائلی از این دست نیست. دلیل اصلی این گوشه نشینی به دلیل تنبل بودن آنها هم نیست اما وقتی برخی از فرصت طلبان می آیند و کارهایی را انجام می دهند که نباید انجام دهند بنابراین همین مساله به خودی خود موجب کنار کشیدن سرمایه های ملی این سرزمین می شود گرچه در مواردی هم اعمال برخی از سیاستها رنجش هایی را به وجود می آورد اما آنچه در این میان مهم است نوع نگرشی است که سودجویان فضای هنر را با آن خدشه دار میکنند.
این پژوهشگر موسیقی درباره کتاب “شعر یا موسیقی” خاطرنشان کرد: بیش از 15 سال است که مشغول تالیف این اثر پژوهشی هستم که طی هفتههای اخیر مراحل نهایی تدوین آن را میگذارنم. البته با مذاکراتی که انتشارات سروش با من داشته قرار بر این است که کتاب با عنوان اولیه “شعر یا موسیقی” در قالب یک جلد منتشر شود. در انتخاب عنوان کتاب که مقداری هم طنزگونه انتخاب شده جنبههای مختلفی را در نظر گرفتم؛ چراکه موضوع شعر و ارتباط آن با موسیقی همواره درست یا غلط دچار افراط و تفریط شده و بحثهای زیادی را هم در حوزه موسیقی به میان آورده است از این رو تلاش کردم با سابقهای که از ریشههای شعر و موسیقی به عنوان نوازنده داشتم این کتاب را تالیف کنم.
این مدرس دانشگاه در پایان عنوان کرد: توجه به موضوع وزن در آوازهای ایرانی، ارتباط بین وزن شعر با وزن موسیقی، توجه به آوازخوانیهای بزرگانی چون طاهرزاده، دوامی، اقبال و تاج اصفهانی چه به صورت ردیف و نحوه برخوردشان با کلام از جمله نکات دیگری است که در تالیف این کتاب به آنها پرداختهام.
مهدی آذرسینا از جمله هنرمندانی است که در سالهای اخیر توانست ضمن ارائه ردیفی موسیقی بر اساس ساز کمانچه، متد آموزشی ارف با توجه به دستگاههای ایرانی را به هم به صورت کتابی دو جلدی منتشر کند. وی از جمله هنرمندانی است که فعالیتهایی را در زمینه موسیقی چندصدایی و تلفیق شعر نو با موسیقی ایرانی با هنرمندان صاحبنام انجام داده است.