ایرانگرد نیوز: نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه گفت: برای نجات دریاچه ارومیه کارگروهی تشکیل شده که مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر این موضوع را پیگیری میکند.
قاضیپور در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارومیه گفت: بنده این مسئله را در اولویت برنامههای کاری خود قراردادهام و در تذکر شفاهی هم که اخیرا در مجلس دادم به این موضوع اشاره کردم.
او با انتقاد از اینکه نجات دریاچه ارومیه فقط در حدحرف باقی مانده است افزود: تا امروز کار چندان زیادی برای نجات و احیای دریاچه ارومیه انجام نشده و مسئولین دولتی تاکنون صحبت کردهاند و حرف زدهاند و سخنرانی داشتهاند، اما در عمل قدمی برنداشتهاند و کارعملیاتی را در این باره آغاز نکردهاند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کاری که باید انجام شود در عمل خودش را نشان میدهد و نه در حرف، مردم از ما عمل میخواهند نه شعار.
او با صراحت هشدار داد: در شرایط کنونی دریاچه ارومیه از وضعیت بحرانی نیز گذشته و ۸۵ درصد این دریاچه خشک شده که تنها ۱۵ درصد آن باقی مانده، طبیعی است اگر سریعتر کار عملیاتی برای نجات دریاچه را آغاز نکنند، همین ۱۵ درصدی هم که باقی مانده، خشک خواهد شد. در آن صورت، دیگر اوضاع خیلی بدتر از وضعیت فعلی میشود.
قاضیپور با اعتقاد براینکه اقدامات این کارگروهی که برای نجات دریاچه تشکیل شده، فقط حرفهای روی کاغذ بوده و هنوز کار خاصی انجام نشده است، ادامه داد: البته اگر اقدام فوری صورت گیرد و این کارگروه به شکل جدی وارد عمل شود، قطعا میتوان دریاچه را نجات داد.
جواد جهانگیرزاده یکی دیگر از نمایندگان مردم ارومیه نیز در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اعلام این مطلب که وضعیت دریاچه ارومیه به معنای واقعی نگران کننده است عنوان کرد: یکی از چالشهای پیش روی استاندار جدید آذربایجان غربی احیای دریاچه ارومیه است. بنده خیلی مایل نیستم با آمار کام مردم عزیز را تلخ کنم، اما واقعیت این است که با ۴۱ میلیارد تومان هیچ قدمی برای دریاچه ارومیه نمیتوان برداشت و دریاچه به اعتباری بالغ بر دو، سه هزار میلیارد تومان احتیاج دارد.
او اظهار داشت: وضعیت کنونی دریاچه ارومیه به معنای واقعی به شدت نگرانکننده قلمداد میشود، بنابراین روی این مقوله و راهکارهای موجود برای احیا و نجات این دریاچه باید کار شود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه گریبانگیر همه مردم ساکن در این منطقه میشود افزود: همه استانهای حومه از خشک شدن و مرگ این تالاب بین المللی تاثیر خواهند پذیرفت، بنابراین همت ملی برای احیای آن باید شکل گیرد.
جهانگیرزاده از اینکه به نام دریاچه ارومیه دشتهای جلفا آبیاری میشود، اظهار تاسف کرد و گفت: هر نقطه از ایران اسلامی آباد و سرسبز شود موجب افتخار و سرافرازی است، ولی نباید حق این دریاچه تضییع شود.
نمانیده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از دست رفتن صنعت کشاورزی افزایش بیماریهای مختلف در منطقه و… از جمله بدیهیترین آثار بیتوجهی این زیستبوم در آینده است، خاطر نشان کرد: زودبازدهترین و سریعترین راهکارها برای جلوگیری از پیشروی خشک شدن دریاچه باید به کار گرفته شود.
وی در پایان سخنان خود با عنوان این مطلب که ظرفیت و توان کافی برای احیای دریاچه ارومیه وجود دارد خاطر نشان کرد: فقط کافی است اراده و همت جمعی برای عملی کردن این موضوع در کشور، بهویژه در بین مسئولان آذربایجانغربی شکل گیرد.