معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه آمارهایی که در گذشته در خصوص تعداد سفرها در ایام پیک سفر مانند نوروز اعلام می شد مبنای علمی نداشت، گفت: شیوه اعلام آمار مسافران در نوروز 93 تغییر می کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «مرتضی رحمانی موحد» پیش از ظهر امروز با اعلام این خبر دردومین نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه های مختلف با بیان اینکه آمار مبنای برنامه ریزی هاست گفت: در سال های گذشته با استفاده از سیستم هایی در ورودی و خروجی شهرها میزان تردد و عبورو مرور وسایل نقلیه ثبت می شد که این روش از نظر علمی قابل قبول نیست و بنابر این با تشکیل یک ستاد آمار و با استفاده از ابزار علمی استخراج آمار، میزان تردد و سفر گردشگران داخلی و خارجی به شیوه ای متفاوت و البته دقیق اعلام خواهد شد.
وی در ابتدای صحبت های خود دراین نشست خبری به تشریح تغییرات صورت گرفته در چارت معاونت گردشگری پرداخت وگفت: در بررسی های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که باید تغییراتی در چارت معاونت انجام شود که این تغییرات به استحضار دکتر نجفی رسید و پس از تائید رئیس سازمان میراث فرهنگی، با تغییرات صورت گرفته در چارت معاونت 5 اداره کل جدید در معاونت گردشگری تشکیل شد.
وی گفت: درمعاونت گردشگری به دنبال این هستیم که به یک فرآیند جامع در حوزه فکرو اندیشه و سپس تصمیم و درنهایت اجرا دست یابیم که این فرآیند جامع با توجه به اسناد بالادستی، دستورالعمل های دولت یازدهم و قوانین جاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجرایی خواهد شد.
رحمانی موحد گفت: یکی دیگر از اتفاقات مهم در هفته های اخیر احیاء مجدد کانون ملی هماهنگی گردشگری است که دبیرخانه این کانون با برگزاری اولین جلسه خود فعال شد.
معاون گردشگری کشور سپس به موضوع سفرهای نوروزی و دلایل تغییرنام ستاد تسهیلات سفرهای کشور به ستاد هماهنگی خدمات سفر، اشاره کرد و گفت: در گذشته ستاد تسهیلات سفر در کشور فعال بود که این ستاد متاسفانه مصوبه قانونی دردولت نداشت ضمن اینکه دربررسی هایی که انجام دادیم پس از استخراج معایب و محاسن این ستاد به این نتیجه رسیدیم که باید ستادی با عنوان ستاد هماهنگی خدمات سفر با محور استان ها و به ریاست استانداران و دبیری مدیران کل میراث فرهنگی در هر استان تشکیل شود که تشکیل این ستاد از سوی محمد علی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی و به صورت مشترک با وزارت کشور به دولت ارائه و بعد از موافقت دولت ستاد هماهنگی خدمات سفر تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه امروز 30 دی ماه 92 اولین روز آغاز به کار ستاد هماهنگی خدمات سفر است ادامه داد: در روزهای آینده درباره این ستاد و وظایف مهمی که برعهده دارد توضیحات بیشتری ارائه و اطلاع رسانی گسترده تری انجام می شود.
رحمانی موحد افزود: یکی از مهمترین ویژگی های ستاد هماهنگی خدمات سفر این است که این ستاد دائمی است ضمن اینکه مجوز قانونی از دولت را دارد و نیز فرهنگ سازی سفر و تمرکز در خصوص معرفت سفر در این ستاد به طور ویژه مورد برنامه ریزی قرار خواهد گرفت.
معاون گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در ایام نوروز که پیک سفرهای داخلی و خارجی در ایران است باید رفته رفته به سمت معرفی مقاصد فرهنگی سفر و نیز توجه هرچه بیشتر به موضوع معرفت درسفر حرکت کنیم ادامه داد: در برنامه ریزی های جدید در ستاد هماهنگی خدمات سفر شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه سفر و گردشگری خواهیم بود.
این مقام مسئول در ادامه هم چنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره تفاوت های ستاد هماهنگی خدمات سفر با ستاد تسهیلات سفرهای کشور گفت: تنها اسم ستاد تغییر نکرده است بلکه برنامه ریزی ها نیز دراین ستاد تغییر کرده است و در این ستاد شاهد اتفاقات بسیار خوبی در خصوص سفر و گردشگری خواهیم بود.
وی هم چنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درخصوص ساماندهی تعطیلات نیزگفت: موضوع ساماندهی تعطیلات اهمیت بالایی دارد اما مسئولیتش با سازمان میراث فرهنگی نیست. اما ما در سازمان میراث فرهنگی مایل هستیم که این ساماندهی اتفاق بیفتد چراکه ساماندهی تعطیلات می تواند منجر به توزیع بهتر سفر از لحاظ زمانی شود.
وی هم چنین گفت: نگاه دولت نیز این است که در خصوص برنامه ریزی ها برای سفر های در کشور دستگاه های مختلف مرتبط با موضوع سفر برنامه ها و پیشنهاد خود را به این ستاد اعلام کنند تا این پیشنهاد در ستادهماهنگی خدمات سفر بررسی و نتیجه مشخصی استخراج شود.
وی هم چنین با اشاره به نقش رسانه ها در معرفی مقاصد سفر و تشویق مردم برای سفر به مناطق مختلف گفت: در ستادهماهنگی خدمات سفر کمتیه روابط عمومی و اطلاع رسانی تشکیل خواهد شد ضمن اینکه شخصا به ارتباط بارسانه ها اعتقاد دارم چراکه خود من نیز در گذشته سابقه کار مطبوعاتی و رسانه ای دارم و در سال 58 خبرنگار سیاسی یکی از روزنامه ها بودم.
این مقام مسئول هم چنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص معرفی مقاصد فرهنگی سفر و موضوع معرفت در سفر گفت: البته اگر قرار باشد در خصوص این موضوع توضیح بدهم از حوصله این جلسه خارج است و وقت بسیار زیادی لازم است اما اگر بخواهم به صورت اجمالی توضیح دهم منظور از معرفت در سفر همان موضوعاتی است که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده است.
وی گفت: یعنی اینکه فرد با یک بینش و یک پیش ذهن صحیح مقصد سفر را انتخاب کند و در طول سفر و بعد از آن به یافته های جدیدی از سفر خود دست یابد.
وی خاطر نشان کرد: تمرکز بر روی این است که استان های مختلف مقاصد فرهنگی سفر خود را معرفی و به گونه ای برنامه ریزی شود که افراد با شناخت اولیه از این مقاصد فرهنگی به آنجا سفر کنند.
رحمانی موحد هم چنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص تعریف بسته های جدید گردشگری گفت: در این خصوص نیز برنامه ریزی هایی آغاز شده و استان ها را موظف کرده ایم که این مقاصد جدید را معرفی کنند.
وی گفت: اعتقاد دارم تنها نباید مرکز هر استان مقصد سفر باشد بلکه درهر استان شهرهای مهم دیگری نیز هستند که می توانند مقصد سفر گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرند.
وی هم چنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص واریز بنزین سفر و یا دیگر تسهیلات دولت در نوزو 93 برای رونق سفر گفت: این موضوع را باید از دستگاه های متولی پیگیری کرد و اگر دستگاه های عضو ستاد هماهنگی خدمات سفر بخواهند قصد ارائه خدماتی را به مسافران نوروزی و رونق سفر در کشورداشته باشند می توانند این خدمات را از طریق این ستاد ارائه دهند.
وی هم چنین به موضوع مهم تبلیغات و معرفی مقاصد سفر در رسانه ملی اشاره کردو گفت: در جلسه اخیر معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رئیس رسانه ملی توافقات بسیار خوبی در این خصوص حاصل شد و قرار شد همکاری معاونت گردشگری با معاونت صدا و معاونت سیمای رسانه ملی افزایش یابد و مقاصد گردشگری از طریق شبکه های مختلف صدا وسیما معرفی شود.
وی هم چنین به دیگر ابعاد معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد سفر اشاره کرد و افزود: حضور در نمایشگاه های معتبر بین المللی یکی دیگر از برنامه های تبلیغاتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که تا پایان سال جاری در نمایشگاه فیتور اسپانیا و نیز نمایشگاه آی تی بی آلمان حضور پیدا خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه فیتور اسپانیا اواخر هفته جاری در مادرید برگزار خواهد شد افزود: محمد علی نجفی معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز حضور خواهد یافت و درفضایی به مساحت 140 مترمربع به معرفی توانمندی ها و ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری کشورمان خواهیم پرداخت.
رحمانی موحد افزود: در این غرفه 8 دفتر خدمات گردشگری، یک چایخانه سنتی حضور دارند ضمن اینکه صنایع دستی ایران نیز در این غرفه معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مقر سازمان جهانی جهانگردی در مادرید اسپانیاست افزود: دکتر نجفی در این سفر با دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی، وزیر گردشگری اسپانیا و تعدادی از وزاری گردشگری کشورهای مختلف دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
وی ادامه داد: نمایشگاه آی بی تی آلمان نیز که در نیمه اسفندماه امسال برگزار می شود مقصد بعدی سازمان میراث فرهنگی است ضمن اینکه برنامه ریزی ها برای حضور درنمایشگاه پکن در فروردین ماه 93 نیز از دیگر برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تبلیغات و معرفی ظرفیت های ایران در حوزه سفر و گردشگری است.
معاون گردشگری کشور در ادامه هم چنین در پاسخ به سوالی درخصوص مسابقات جام جهانی 2014 فوتبال و برنامه های سازمان میراث فرهنگی برای اعزام تماشاگران به این مسابقات گفت: در طرحی که چندی پیش ارائه شده بود قرارشد یوز آسیایی با هدف معرفی ونیز افزایش حمایت ها از این گونه جانوری در جریان برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی 2014 برزیل معرفی شود که این طرح حتی مورد موافقت فدراسیون فوتبال قرار گرفت اما فیفا با این طرح مخالفت کرد. البته در رایزنی های دوباره قرار شد این طرح در تارپود و شاکله لباس های ملی پوشان قرار گیرد.
وی هم چنین با اشاره به برنامه ریزی ها برای اعزام تماشاگران به جام جهانی گفت: در آذرماه امسال رئیس سازمان میراث فرهنگی، نامه ای را به وزارت ورزش و جوانان ارسال کرد که دراین نامه اهمیت این موضوع تشریح و سپس کمیته ای برای هماهنگی بیشتر در این خصوص تشکیل شد و ستادی به ریاست وزیر ورزش و جوانان دراین خصوص شکل گرفت که اولین جلسه آن نیز برگزار شد.
وی افزود: استفاده از ظرفیت های دفاتر خدمات گردشگری، برای اعزام تماشاگران به جام جهانی برزیل و معرفی ظرفیت ها و توانمندی های ایران در حوزه سفر و گردشگری دو موضوعی است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این خصوص همکاری خواهد کرد.
موضوع تکمیل و بهره برداری از سرویس های بهداشتی بین راهی سوال یکی دیگر از خبرنگاران این نشست بود که رحمانی موحد در پاسخ به این سوال نیز گفت: این موضوع البته زوایای مختلفی دارد اما تا جایی که من اطلاع دارم دربرخی از مسیرها این سرویس های بهداشتی ایجاد و به بهرداری رسیده است اما در برخی از مسیر ها به دلیل اینکه توجیه اقتصادی ندارد هنوز به بهرهبرداری نرسیده اند.
وی در پایان این نشست خاطر نشان کرد: امیدوارم برگزاری این نشست ها و افزایش تعامل با خبرنگاران بتواند به توسعه صنعت گردشگری هرچه بیشتر کمک کند.
Check Also
برگزاری رالی تور گردشگری تهران- شمال
کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری انجمن موتورسواری و اتومبیلرانی ورزش کارگری، رالی تور تفریحی، …