مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی:
با برنامه ریزی های صورت گرفته برای امسال پیش بینی شده روند مرمت و استحکام بخشی ایوان غربی مجموعه تخت سلیمان که یکی از بخشهای مهم این اثر تاریخی و باستانی به شمار می رود انجام شود.
وی گفت: متاسفانه در سالهای گذشته به خاطر تغییرات متعدد مدیریتی در سازمان و مجموعه جهانی تخت سلیمان، برنامه ریزی بلندمدتی که بتواند در خصوص اقدامات حفاظتی و مرمتی در این مجموعه به نتیجه برسد صورت نگرفته است.
عباس زاده از میراث جهانی تخت سلیمان به عنوان یک هویت سه هزار ساله در تاریخ نام برد و افزود: این مجموعه منحصربه فرد به لحاظ ارزشهای متعدد تاریخی، فرهنگی و مذهبی که دارد نشان از هویت سه هزار ساله معماری ایرانی – اسلامی این مرز و بوم است.
وی افزود: با توجه به اینکه بقایای معماری آثار موجود در مجموعه تخت سلیمان مربوط به هزاره اول قبل از میلاد تا دوره های اسلامی بوده و اهمیتی که این مجموعه به لحاظ تاریخی و فرهنگی در سطح جهانی داراست، باید همه ساله مورد پایش، بررسی، مرمت و استحکام بخشی قرار گیرد.
عباس زاده اظهار کرد: همه ساله اقدامات متعددی در راستای حفاظت و مرمت از این مجموعه صورت می گیرد که بخش عمده ای از این فعالیتها مربوط به مطالعات میدانی، کاوشهای باستان شناسی، تهیه طرح های مرمتی – حفاظتی و ارائه خدمات به گردشگران می باشد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که اقدامات حفاظتی و مرمتی، کاری تخصصی بوده و مراحل مختلفی دارد، اظهار کرد: دستیابی به بیشترین استحکام بخشی با حداقل میزان دخالت در آثار تاریخی از اصول مهم در مباحث مرمتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: اولین گام در خصوص مرمت یک بنای تاریخی بحث مقام سازی و رفع خطر است که داربست های موجود در ایوان تخت سلیمان نیز حاکی از این موضوع می باشد.
عباس زاده گفت: با توجه به اینکه مدیریت مجموعه تخت سلیمان با هماهنگی امور پایگاههای میراث جهانی در کشور و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان صورت می گیرد اظهار امیدواری کرد با رایزنی های صورت گرفته بزودی با بکارگیری مدیری متخصص و کاردان در سال جاری، مسائل و مشکلات فراروی این مجموعه برطرف شده و برنامه ریزی های دقیق تری در راستای حفاظت و مرمت بهتر این مجموعه صورت گیرد.
مجموعه میراث فرهنگی تخت سلیمان در 42 کیلومتری شهرستان تکاب واقع شده و به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست جهانی آثار یونسکو به ثبت رسیده است.