مخاطب “مناظره” همه مردم جامعه است/ پایان دوران خودسانسوری رسانه‌ها


سعید نبی تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی “مناظره” که چند هفته‌ای است جمعه شب‌ها از شبکه اول سیما روی آنتن می‌رود و نظر مخاطبان را هم جلب کرده است در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فضایی که در اختیار رسانه‌های مختلف گذاشته شده تا بتوانند در جریان امور پشت‌صحنه این برنامه قرار بگیرند، گفت: ما به دنبال این هستیم که همه دوستان رسانه‌ای به این برنامه آمده و به طور عینی همه وقایع را ببینند. بنابراین ما در این برنامه خود را هم به مناظره گذاشته‌ایم.


وی ادامه داد: این برنامه همانطور که از نامش پیداست فضای داغ مناظره‌ای دارد و تنها یک مباحثه ساده نیست. دوستان رسانه‌ای هم همانطور که تا کنون به پشت صحنه این برنامه آمده اند حق دارند راجع به فضایی که در “مناظره” برای مهمانان و مناظره‌کنندگان مهیا شده است نظر بدهند. شاید من پشت صحنه برنامه های این چنینی در خارج از ایران را ندیده باشم اما فکر نمی کنم فضایی بازتر از این فضا هم بتواند وجود داشته باشد که آرا و سلایق مختلف در یک برنامه به بحث و مناظره گذاشته شود.



تهیه‌کننده برنامه “مناظره” از پیشرفت رسانه‌ها و فضای بازی که در عصر ارتباطات ایجاد شده سخن گفت و بیان کرد: ما تاکنون این جسارت را در برنامه های خود نداشتیم و خودسانسوری می‌کردیم اما باید این خودسانسوری ها را کنار گذاشت تا بتوان در دنیای امروز رسانه مفید و کاراتر وارد میدان شد. ما اصولی داریم که در همه جای دنیا مشخص است حتی در کشورهای امریکا، انگلیس و فرانسه هم که ادعای آزادی می‌کنند خط و خطوط رسانه‌ها مشخص است و محافظه‌کاری های خود را دارند. در ایران هم این اصول وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد.


نبی در واکنش به اینکه صداوسیما با تولید برنامه هایی چون “مناظره” می تواند اعتماد مردم را که در این سالها کاهش یافته بود به خود جلب کند؟ اظهار کرد: بخشی از این نگاه درباره اعتماد از دست رفته رسانه به فشاری که از طرف تلویزیون های دنیا به رسانه ملی ما وارد می شود، بازمی گردد. تمام دنیای قدرت، فکر، ثروت و تکنولوژی با نوعی موضع گیری در برابر ما قرار دارد و شاید این مساله بر روی برنامه های رسانه ملی و جهت گیری های متقابل آن اثر گذاشته باشد. با این حال باید این نکته را در نظر داشت که از عمر رسانه ما بیشتر از 33 سال نمی گذرد و این عمر زیادی برای آزمون و خطای یک رسانه نیست. هم اکنون رسانه ما مسیر خود را پیدا کرده و وارد فرایند جدیدی در عصر ارتباط شده است.


این تهیه‌کننده برنامه های تلویزیونی همچنین درباره اشکالات موجود در برنامه “مناظره” عنوان کرد: قطعا به این برنامه ایراداتی وارد است و “مناظره” باید در هر برنامه بهتر از قبل اجرا شود اما باید چندین برنامه بگذرد تا این مسایل به تدریج برطرف شود و همچنین فرم، شکل و ساختار “مناظره” به یک برنامه استاندارد تبدیل شود.



این برنامه‌ساز تلویزیونی در پاسخ به انتقادهای مطرح شده که یک جلسه مناظره را برای طرح موضوعات کافی ندانسته بودند، گفت: این برنامه باید مسایل جامعه را در دو سطح عام و خاص با هم پوشش دهد و قرار است برنامه “مناظره” برای همه مردم جامعه باشد. این سوژه ها در حوزه های مختلف بررسی می شود اما قرار نیست که آنها را رها کنیم بلکه مجدد پیگیری می شوند. ساختار برنامه به گونه ایست که فضا را برای بررسی و آسیب‌شناسی موضوعات روز کشور مهیا می کند نه اینکه به تنهایی وارد این میدان شود.


وی در پایان سخنان خود اضافه کرد: رسانه ها در جامعه هم تاثیرگذار هستند هم تاثیرپذیر و ما باید از ظرفیت رسانه ها استفاده کنیم که این هر دو را بتوانیم با هم داشته باشیم. بنابراین ممکن است به صورت تخصصی وارد یک موضوع نشویم اما همین که این موضوع توسط مطبوعات و سایر نهادهای جامعه دیده و پیگیری شود به مقصود خود رسیده ایم.

Check Also

معرفی نقاشان زن نامدار به بهانه روز جهانی طراحی و نقاشی

 ۱۶ می برابر با ۲۶ اردیبهشت ماه، روز جهانی طراحی و نقاشی اعلام شده است. …