در نامه ابتکار به اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهور که 23 شهريور ماه سال جاري ارسال شده، آمده است: «با عنايت به لزوم حفظ و مديريت عرصه پارک پرديسان و جلوگيري از هر گونه تغيير کاربري احتمالي در عرصه مذکور خارج از طرح مصوب پارک به عنوان تنها پارک اکولوژيک و ذخيرهگاه طبيعي و زيستمحيطي کلانشهر تهران که مجموعه آموزشي و پژوهشي در آن پيشبيني شده است و انجام اقدامات کلان جهت اجراي طرح جامع و مصوب آن با همکاري و هماهنگي دستگاههاي اجرايي ذيربط، تقاضاي لغو مصوبه هيات وزيران در مورخ 90/2/31 مبني بر مجوز فروش پارک مذکور را از آن مقام محترم استدعا دارد.»
در ادامه اين نامه تاکيد شده است: «خواهشمند است دستور فرماييد نسبت به طي تشريفات لغو مصوبه اقدام مقتضي معمول گردد.»
بر اساس اين گزارش، در صورت تاييد معاون اول رئيسجمهور و طبق اصل 138 قانون اساسي فروش اراضي ثبتي تفکيکي به شماره 85607 از 2395 اصلي مفروز و مجزا شده از پلاک 53222 فرعي از اصلي، مرقوم واقع در بخش 10 تهران لغو ميشود.
پيشتر نيز در زمان رياست محمديزاده بر سازمان محيط زيست، ديوان عدالت اداري دستور توقف عمليات اجرايي فروش پارک پرديسان را صادر کرده بود و بر اين اساس هر گونه تغيير کاربري در پارک پرديسان جرم محسوب شده و قابل پيگرد قانوني شده بود. اين در حالي است که ديوارکشي در پارک پرديسان عليرغم دستور ديوان عدالت اداري همچنان در همان دوره ادامه يافت.
پارک طبيعت پرديسان که يکي از بوستانهاي بزرگ و مشهور شهر تهران است در شمال غربي تهران واقع شده است، از سمت شمال به بزرگراه همت و محله شهرک غرب، از شرق به بزرگراه شيخ فضلالله نوري، از غرب به مسيل رودخانه پونک و از سمت جنوب به بزرگراه حکيم و محله بلوار مرزداران محدود ميشود. بزرگراه يادگار امام در راستاي شمالي – جنوبي، اين بوستان را به دو بخش تقسيم ميکند که پيوند آنها به وسيله دو پل برقرار شده است.
از امکانات اين بوستان ميتوان به موزه تنوع زيستي، موزه آب و باغ وحش اشاره کرد. وجود موزه تنوع زيستي با انواع حيوانات و حشرات تاکسيدرمي شده و بعضا زنده، يکي ديگر از جذابيتهاي اين پارک جنگلي است. ساختمان سازمان حفاظت محيط زيست ايران نيز در قسمت جنوبي اين بوستان قرار دارد.
به علت وجود چندين بزرگراه در اطراف پارک پرديسان، استقبال زيادي براي استفاده از اين پارک شده است و بيشتر روزهاي هفته و بهويژه روزهاي تعطيل مردم براي استفاده از اين پارک رهسپار شمال غرب تهران ميشوند.
اين پارک که در زمان رياست معصومه ابتکار در سازمان حفاظت محيط زيست، سند مستقل از دولت دريافت کرد، در همان دوره با احداث ساختماني بلندمرتبه به ساختمان اصلي اين سازمان که پيش از آن در خيابان استاد نجاتاللهي قرار داشت، تبديل شد.
هر چند قرار بود در بخشهاي شرقي اين پارک ساختمان موزههاي تاريخ طبيعي احداث شود و حتي طراحي ساختمانهاي اين بخش نيز بدين گونه بود اما با انتقال ساختمان مرکزي سازمان حظت محيط زيست به اين پارک و کمبود فضا، اين ساختمانها عملا تغيير کاربري داد و به معاونت محيط طبيعي و تنوع زيستي اين سازمان و دفاتر کارشناسان و مديران کل آن تبديل شد.
طرح جامع “اکوپارک پرديسان” که بر اساس آن قرار بود قارههاي مختلف جهان در مقياس کوچک جهت احداث و نمايش زيستبومهاي مختلف ايران و جهان تاسيس شود، به دليل بر هم خوردن يکپارچگي پارک، احداث ساختمانهاي مختلف و مهمتر از همه نبود بودجه هرگز در اولويت اجراي مسئولان قرار نگرفت به نحوي که کاربري اين پارک در حال حاضر تنها به يک مرکز اداري، مطالعاتي و تحقيقاتي و تفرجگاهي براي پايتختنشينان بدل شده است.
اما طي سالهاي اخير موضوعات مختلفي در خصوص اين پارک مطرح شد که مهمترين آن “واگذاري و فروش اکوپارک طبيعت پرديسان” به يکي از سازمانها بود که مصوبه آن به گفته قائممقام سازمان محيط زيست در سال 89 به تصويب هياتوزيران رسيده بود.