وي با بيان اينکه اين آخرين بازمانده از درناي سيبري است، گفت: کشور ايران دخل و تصرفي در اندازه جمعيت درناي سيبري ندارد و زيستگاه جوجه آوري اين پرنده مهاجر در منطقه سيبري روسيه است.
کيخا با اشاره به اقدامات ايران براي افزايش جمعيتي درناي سيبري که به سمت نابودي است، گفت: پروژه بين المللي براي حفظ زيستگاه اين گونه نادر و آموزش جوامع محلي در مدت 6 سال اجرا شده و براي حذف خطرات احتمالي از زيستگاه زمستان گذران درنا موفق بوده است.
وي با بيان اينکه اين گونه در ايران شکار نمي شود و براي جوامع محلي قداست دارد، اظهار داشت: اين گونه در زيستگاه جوجه آوري خود در روسيه دچار مشکل است و در چند سال اخير در سيبري مرکز تکثير و جوجه آوري درنا راه اندازي شده است.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اعلام اينکه وضعيت درناي سيبري در مدت زمستان گذراني در فريدون کنار به صورت روزانه پايش مي شود، گفت: اين پرنده مهاجر در پايان اسفند ماه به کشور روسيه باز مي گردد.
وي ياد آور شد: اولين بار در دهه پنجاه، 16-14 قطعه درناي سيبري در ايران مشاهده شده است.
گفتني است، درناي سيبري پرنده مهاجري است که داراي جمعيت غربي، مياني و شرقي است که جمعيت غربي آن به سمت ايران مي آيد و جمعيت مياني اين پرنده در هندوستان و قزاقستان زندگي مي کرده است که منقرض شده است. بيشترين جمعيت اين گونه جمعيت شرقي آن است که تعداد 3 هزار قطعه جمعيت دارد.