تلفات مرجانهای چابهار به 30 درصد رسید


عبدالرضا کرباسی در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: از آنجا که مرجان‌ها عامل خودپالایی خلیج‌فارس هستند با مرگ آنها میزان آلودگی این دریا به صورت تصاعدی افزایش یافته و باعث نابودی کل حیات در منطقه می‌شود.

وی ادامه داد: به همین منظور برای تکثیر جنسی و غیرجنسی این مرجان‌ها با ژاپن در حال تعامل هستیم که با ورود تکنولوژی‌ آن از روند نابودی مرجان‌های خلیج‌فارس جلوگیری می‌شود.

کرباسی با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک به 150 گونه مرجان‌ در آب‌های کشور وجود دارد، افزود: آلودگی نفتی، افزایش‌ دما و کدورت آب دلیل اصلی نابودی مرجان‌های کشور هستند که برای حفاظت از آنها باید ابتدا این عوامل را کنترل کرد.

کرباسی اضافه کرد: در حال حاضر بهترین کار مقابله با ذرات معلق و پدیده ریزگردهاست؛ زیرا اکنون به ازای هر مترمربع دریای عمان و خلیج‌فارس، 29 گرم ریزگرد نشسته است که باعث افزایش کدورت آب می‌شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص جابجایی مرجان‌ها در برخی نقاط دریایی کشور، اظهار کرد: باید در نظر گرفت که جابجایی مرجان‌ها در همه نقاط و در شرایط عادی صورت نگرفته و تنها در جاهایی که شرایط منجر به نابودی مرجان‌ها شود، دست به چنین کاری می‌زنیم. مثلا قرار بود در منطقه‌ای اسکله ساخته شود که سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل آنکه نمی‌توانست جلوی طرح‌های توسعه‌ای را بگیرد، با انتقال مرجان‌ها موافقت کرد.

وی درباره میزان خسارت ناشی از جابجایی این مرجان‌ها گفت: متوسط جهانی 30 درصد تلفات است که ما نیز در اجرای این طرح تنها دو درصد تلفات داشته و از متوسط جهانی پایین‌تر بودیم، اما از آنجا که سازمان بنادر هزینه پایش منطقه را تامین نکرد، باعث شد تلفات به 25 تا 30 درصد برسد که با این حال نیز می‌توان گفت که هنوز از متوسط جهانی تلفات کم‌تری داشته‌ایم.

کرباسی با بیان اینکه هشت درصد از کل مرجان‌های جهان در خلیج‌فارس وجود دارد، افزود: تراکم این حجم مرجان‌ها در منطقه‌ای به این کوچکی باور نکردنی است به گونه‌ای که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم اکثر جزایر جنوبی کشور مانند خارک و کیش سواحل مرجانی داشته و باید به شدت محافظت شوند.




:: دانلود فایل ضمیمه ()



Check Also

محیط‌زیست عامل وحدت و همگرایی در کشور است

رئیس سامان حفاظت محیط‌زیست گفت: پروژۀ تکثیر در اسارت یوز آسیایی نشان داد چطور مسالۀ …