مهندس يوسفپور ادامه داد: اين عارضه تنها جنگلهاي بلوط را در بر نگرفته و ساير گونههاي ديگر نيز مانند زالزالک و گوَن را نيز دچار اين بيماري کرده است براي همين تحت عنوان زوال گونهاي از آن اسم برده ميشود.
اين مقام مسوول تصريح کرد: بيش از 20 درصد از عرصههاي استان دچار خشکيدگي کامل شدهاند که بيش از 11 گونه درختي و درختچهاي را شامي مي شوند.
به گفته يوسفپور، از جمله شواهد بيابانزايي در زاگرس ميتوان به همين پديده خشکيدگي درختان اشاره کرد که براي شناسايي و زدودن آثار بيماري يک عزم جدي و هماهنگ منطقهاي ميخواهد.
يوسفپور اذعان کرد: اگر امروز اقدامي نکنيم طبيعتاً منابع ارزشمند آب، خاک و هوايي که در زاگرس وجود دارد از بين ميرود؛ 40 درصد منابع آب شيرين کشور از زاگرس تأمين ميشود و سهم عمدهاي از تنوع زيستي کشور و حتي خاورميانه را در خود جاي داده است.
مديرکل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري متذکر شد: اگر امروز اين معضل و تهديد تنوع زيستي را جدي نگيريم قطعاً فرداي ما دير و جبرانناپذير خواهد بود.
وي يادآور شد: در حوزه قانونگذاري، محيط زيست به صورت جدي مطرح نميشود و خلأ کميسيون ويژه و تخصصي براي اين موضوع حس ميشود؛ بايد کميسيوني تحت عنوان توسعه پايدار يا محيط زيست تشکيل و مباحث کلان کشور مانند ريزگردها، خشکيدگي درختان، تخريب جنگلهاي شمال، منابع آب کشور و ساير موارد زيست محيطي به وسيله يک مرجع رسمي قانونگذاري نظارت شود.
اين مقام مسوول عنوان کرد: با اين روال هم قوانين مرتبط وضع ميشود و هم خلأهايي که وجود دارد، اعتبارات و امکانات اگر يک مرجع تصميمگيري در مجلس باشد قطعاً قوانين بودجهاي محکم خواهد بود.
وي اضافه کرد: در اين شرايط سهم اعتبارات محيط زيست در کشور بيشتر خواهد شد و بسياري از چالشهاي محيط زيست در حفظ، نگهداري و پيشگيري از آلودگي، آموزش و مشارکت عمومي به نتيجه خواهد رسيد و اهداف و مطالباتي که مدنظر سازمان حفاظت محيط زيست هست محقق خواهد شد.