خسته نشدید بس که در تعطیلات تابستانی راه جاده های شمال ایران را پیش گرفتید؟ کلافه نشدید از آب و هوای شرجی گیلان و مازندران در تابستان داغ؟ به این جمع بندی نرسیدید که باید به جای خنک تری بروید و دیگر باید دور آب و هوای شرجی شهرهای مجاور دریای خزر را خط قرمز کشید؟ کافی است این مطلب را تا انتها بخوانید تا بفهمید در تابستان داغ به چه جاهایی باید بروید و البته قید سفر به چه جاهایی را باید بزنید.
کدام شهرهای شمالی مناسب هستند؟
احتمالا آنقدر با جغرافیای ایران آشنایی دارید که نیازی نباشد به شما توصیه کنیم قید سفر به جنوب ایران را بزنید و البته از سفر به مقاصد کویری پرهیز کنید. ما فرض را بر این می گذاریم که شما نکات ابتدایی را رعایت می کنید و حالا با این پیش زمینه می رویم سراغ نکات دیگر. برای اولین گام به شما توصیه می کنیم اصلا شهرهای ساحلی شمال ایران را برای اقامت انتخاب نکنید. حالا شاید دوستان شما به سفری رفته باشند و در آن سفر شهرهای ساحلی شمال ایران برای چند ساعت ابری و خنک بوده، اما این دلیل نمی شود که شما هم دلتان را به دریا بزنید.
گیسوم
شک نکنید که خروجی این سفر ساعت ها نشستن در ویلا روبروی کولر گازی خواهد بود تا شاید ساعات دم غروب هوا خنک تر شود و بتوانید از ویلا خارج شوید. باور کنید بعضی وقت ها لذت چند ساعت آب تنی در دریا به معطلی و کلافگی زیادی در هوای شرجی شمال نمی ارزد. پس نکته اول اینکه حتی الامکان به سمت شهرهای مجاور دریا نروید. اما مگر می شود در تابستان به شمال نرفت؟ اینجاست که باید سراغ شهرهایی بروید که از دریا فاصله دارند و البته در ارتفاع هستند. پیشنهاد ویژه، داماش، دیلمان، گیسوم در استان گیلان، آلاشت، سوادکوه، جواهرده در مازندران.
مسیر ویژه برای رسیدن به اردبیل
اما اگر از ما می شنوید بهتر است در این ۳ ماه گرم سال قید ۲ استان گیلان و مازندران را بزنید و به جاهای دیگر سر بزنید. یکی از استان هایی که در تابستان طرفدار زیادی دارد، استان اردبیل است. کافی است یک بار در تابستان هوای خنک سرعین را تجربه کرده باشید تا هر سال در گرمای هوای تهران یاد آنجا بیفتید. شما حتی در این سفر می توانید از مسیر رشت، انزلی، آستارا، گردنه حیران و سرعین به اردبیل بروید تا چند اقلیم متفاوت را در یک سفر زمینی تجربه کنید. پیشنهاد ویژه: خرید از بازار آستارا، اقامت در سوئیت های گردنه حیران، اقامت در سرعین، گشت و گذار در اردبیل.
گردنه حیران
کوهرنگ، بهشت فراری های گرما
یک باور عامیانه بین ایرانیان وجود دارد که در فصل گرما باید جاده های شمالی را پیش گرفت تا به هوای خنک رسید اما همیشه این طور نیست. شاید باورتان نشود که در گرمای کشنده تابستان، کوهرنگ چه هوای خنکی دارد.
برای سفر به کوهرنگ بعد از طی مسیر ۹ ساعته ای از تهران، با اتوبوس با وسیله شخصی به شهرکرد می رسید، پس از آن جاده به سوی چلکرد، در مرکز شهرستان کوهرنگ حدود ۹۰ کیلومتر است. پس از طی این مسیر به روستای دیمه بنوستکی می رسید. در این نقطه باید یک مسیر ۱۵ کیلومتری را برای رسیدن به دشت لاله های واژگون طی کنید. در مسیر مناظر بسیار زیبایی از چشمه ها و دشت خواهید دید. دامنه های گلستان کوه خوانسار صاحب یکی از دشت های زیبا و منحصر بفرد پوشیده از لاله های واژگون است.
دشت لاله های واژگون
این دشت ها در اطراف فریدون شهر و میاندشت هم قابل مشاهده هستند. در سمیرم نیز دشت های لاله های واژگون وجود دارد. اگر سفرتان را از اصفهان آغاز کرده اید برای رسیدن به دشت، باید از جاده شهرکرد بگذرید که در امتداد سد زاینده رود است. پس از طی یک مسیر ۸۰ کیلومتری در سمت شمال غرب به دوراهی قاسم آباد می رسید. در اینجا باید در جاده چادگان قرار بگیرید و ۳۰ کیلومتر مانده به چادگان، از کنار دریاچه سد سفیدرود ۱۰ کیلومتر به سمت زوره ادامه مسیر دهید. ۵۰ کیلومتر بعد به چشمه دیمه و بعد به روستای بنوستکی می رسید. این نقطه همان محل شروع پیاده روی است.
پیشنهاد ویژه: در شهر چلگرد اماکن اقامتی خوبی مثل هتل زردکوه و کوهرنگ وجود دارد. در روستای چشمه دیمه هم مردم محلی اتاق هایی را در اختیار مسافران قرار می دهند.